Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje     mei/juni 2023

De tuin bij ons Rumpts Kerkje is ontploft! Heel veel bloemen, lekkere geuren, insekten en vogels genieten, net als wij van deze mooie plek. We zien wandelaars en fietsers langs komen en ontvangen weer veel gasten bij het Rumpts Kerkje. Ze bekijken het kerkje, horen over de historie en rusten onder het genot van een lekker kopje koffie/thee of een ander drankje uit in de mooie tuin van het kerkje. Er zijn ook altijd wel zelf gebakken verse lekkernijen, of een rijk gevulde borrelplank.

Restauratieproject, muren en hekwerken.

Deze maand begint ons volgende restauratieproject. Door een subsidie van de Provincie Gelderland is het mogelijk dat we de rijksmonumentale hekwerken en de muren rond het Rumpts Kerkje kunnen laten restaureren. Er zal het komende jaar regelmatig werk in uitvoering te zien zijn. Ons rijksmonument blijft echter gewoon open en ook de thee en borreltuin is dan te bezoeken. Van harte welkom.

Zondag 21 mei was onze eerste ‘ Kom lekker zingen’ met meester toetsenist Bert van den Brink en dirigent Bart van den Goorbergh. Kom lekker zingen! Met Bart van den Goorbergh en Bert van den Brink – Rumpts Kerkje. Het was heerlijk! Ongedwongen zingend improviseren met Bart en Bert in de prachtige akoestiek. Zondag 17 september is de volgend ‘ Kom lekker zingen’. Stuur een mailtje of bel als je mee wilt doen.

Op donderdag 25 mei traden er twee fantastische Russische musici op in ons kerkje. Pianiste Maria Nemtsova en saxofonist Vitaly Vatulya verzorgden een imponerend programma. Het was een avond met twee musici van ongelooflijke kwaliteit. Enorm toegewijd vulden zij vanuit hun hele lijf het hele kerkje met enorm intense muziek.

Op 11 juni 16.00 treden organist Rienk Jiskoot en celliste Sanne de Graaf uit (bijna) buurdorp Deil op.

Rienk is een van de nestors van de orgelwereld. Hij heeft als speler een enorme staat van dienst en veel organisten zijn door hem opgeleid. Zij spelen een programma met muziek van Bach, Vivaldi, Mozart en Saint Saens.

Sanne de Graaf Sanne de Graaf speelt als celliste ondermeer bij Philharmonie Zuidnederland. Ze speelt ook in verschillende kamermuziekensembles. Hier in de Betuwe is Sanne mede bekend van haar betrokkenheid bij Muziek op de Dijk.

Donderdag 22 Juni 2023, (bijna) de langste dag van het jaar! Op deze zomeravond komen trombonist, Ilja Reijngoud, gitarist, Ed Verhoeff en saxofoniste, Tineke Postma naar Rumpt. Info:THE ART OF TWO met Tineke Postma – Rumpts Kerkje

Super! Zojuist bekend, De geweldig violist Tim Kliphuis komt in ons kerkje spelen met zijn trio, gitarist, Nigel Clark en contrabassist Roy Percy. Donderdag 6 juli 2023 20.00 uur. Tim Kliphuis Trio – Rumpts Kerkje

Bekijk onze volledige agenda op: Agenda – Rumpts Kerkje

50% korting.

Jongeren t/m 18 jaar krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor onze concerten.

We hopen u in de aankomende periode te mogen begroeten in ons Rumpts Kerkje.

Hartelijke groet, Bart en Margreet.