Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje     Nazomer 2023

We zien steeds meer mensen terugkomen van vakantie en langzaam weer neerstrijken in ons mooie dorp Rumpt. Ook komen er weer fietsers en wanderlaars langs die nieuwsgierig over de muur heen kijken of we open zijn. We hebben al weer veel mini rondleidingen gegeven. Heel erg leuk om te vertellen over dit bijzondere kerkje. In de nazomer hopen we nog regelmatig open te zijn met de thee/koffie/borreltuin. Bel voor de zekerheid altijd even.

Restauratieproject, muren en hekwerken.

Het eerste deel van de restauratie van muren en hekwerken is klaar. Dat is nu net het deel dat vanaf de weg of tuin niet goed zichtbaar is. Achter de kerk is er heel belangrijk voegwerk verricht. Een zorgelijke hoek aan het kerkje is deskundig onder handen genomen en kan er weer decennia tegenaan. De kerkhofmuur aan de kerkhofzijde is ook opnieuw gevoegd. Een prachtig gezicht! Het komende jaar zullen ook de werkzaamheden die meer zichtbaar zijn gebeuren. Het hekwerk aan de voorkant, de muur langs de Schuttersteeg en andere delen. Na verwachting is alles in augustus 2024 afgerond. Deze restauratie is mogelijk dankzij een belangrijke subsidie van de Provincie Gelderland.

Najaarsprogramma Rumpts Kerkje

Oogstmarkt

Voor het tweede deel van dit jaar heeft het Rumpts Kerkje een aantrekkelijk programma samengesteld. Op zondag 1 oktober is er in en rond het kerkje een gezellige kleinschalige oogstmarkt met als thema,’ Wie wat bewaart, die heeft wat’. Zo is er een demonstratie zuurkool maken, je kunt rondsnuffelen in oude vintage spullen, lekker wat eten en drinken en kijken of er iets voor jou bij zit en er is live muziek.

Concerten.

Het Rumpts Kerkje is inmiddels, ook bij zeer gerenommeerde muzikanten bekend om de prachtige akoestiek. Vooral kleine, licht verstrekte ensembles, duo’s of een trio klinken heel mooi in het rijks monumentale kerkje. Een bezoek aan zo’n concert is een uitje, de toegangsprijs is altijd inclusief een drankje en een hapje. Eigenaren, Margreet en Bart van het kerkje houden van verschillende soorten muziek. Vandaar dat ook de komende optredens heel divers zijn. Op zondag 3 september, treden organiste Tineke Steenbrink ( Holland Baroque) en cornettospeler Lambert Colson op. Prachtige oude muziek gespeeld vanaf de orgelbalustrade waarbij het beroemde Pieter Maarschalkerweerd orgel kan gloreren.  Op 19 oktober komt de Texaanse singer-songwriter, Walt Wilkins, samen met het Brabantse Tip Jar een geweldig trio. Op 21 oktober treedt het Betuws Salonorkest op met een gepassioneerd programma samen met duo De Thuiskomst. In november is er weer een jazzconcert en het is wederom gelukt om een absolute topartiest naar het Rumpts Kerkje te krijgen. Teus Nobel, trompettist en bugelspecialist speelt op 19 november met zijn ‘Acoustic trio’ een programma met muziek van Chat Baker in de hoofdrol.

Stiltedag Zen, ’ kom lekker zingen’, open monumentendag.

Als je eens een hele dag de stilte wilt ervaren van het Rumpts Kerkje en als je interesse hebt in zenmeditatie kom dan naar de Zen Stiltedag op 24 september. Op zondag 17 september kun je gewoon lekker komen zingen met Bert van den Brink en Bart van den Goorbergh en op 10 september is het kerkje open in het kader van open monumentendag. Kijk voor de exacte tijden en informatie op: www.rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418


Het nieuwe uithangbord van het Rumpts Kerkje

.Bekijk onze volledige agenda op: Agenda – Rumpts Kerkje

50% korting.

Het Rumpts Kerkje is een Fair Pay Podium. Dit betekent dat we artiesten altijd een gage betalen waar ze van kunnen leven.

Jongeren t/m 18 jaar krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor onze concerten.

We hopen u in de aankomende periode te mogen begroeten in ons Rumpts Kerkje.

Hartelijke groet, Bart en Margreet.