Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje     april 2024

Aanstaande zondag 14 april Voorjaarsfair in en rond het Rumpts Kerkje. Gezellige kleinschalige fair met diverse kraampjes en livemuziek, o.a. van een zeer getalenteerde Spaanse pianiste, Julia Lopez. Julia is in Spanje al afgestudeerd aan het conservatorium, klassiek en jazz. Ze studeert nu hier bij de beroemde pianiste, Klára Würtz en woont nu tijdelijk, vlakbij, in Schoenrewoerd. Julia geeft vroeg in de middag drie miniconcertjes op de onlangs aangeschafte vleugel van het Rumpts Kerkje

21 april 2024 Maite Hontelé & Ramón Valle. Kijk voor alle informatie en om kaarten te bestellen op: Maite Hontelé & Ramón Valle – Rumpts Kerkje .UITVERKOCHT.

Op zondag 28 april is er een Stiltedag Zen in het stille kerkje. Klik hieronder op de link voor alle informatie hierover.

Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje – Rumpts Kerkje

In april zijn we ook weer opengegaan voor wandelaars en fietsers die in grote getale genieten van de omgeving en graag even een blik werpen in het monumentale kerkje. Niet zelden drinken ze dan ook een lekker kopje koffie/thee met iets lekkers erbij. Van harte welkom!

Verderop in dit jaar krijgen we nog een aantal beroemde musici die hier gaan optreden. Kijk voor de concerten hier maar eens.

Restauratieproject, muren en hekwerken.

Het eerste deel van de restauratie van muren en hekwerken is klaar. Dat is nu net het deel dat vanaf de weg of tuin niet goed zichtbaar is. Achter de kerk is er heel belangrijk voegwerk verricht. Een zorgelijke hoek aan het kerkje is deskundig onder handen genomen en kan er weer decennia tegenaan. De kerkhofmuur aan de kerkhofzijde is ook opnieuw gevoegd. Een prachtig gezicht! Het komende jaar zullen ook de werkzaamheden die meer zichtbaar zijn gebeuren. Het hekwerk aan de voorkant, de muur langs de Schuttersteeg en andere delen. Na verwachting is alles in augustus 2024 afgerond. Deze restauratie is mogelijk dankzij een belangrijke subsidie van de Provincie Gelderland.

50% korting en Fair Practice

Het Rumpts Kerkje is een Fair Pay Podium. Dit betekent dat we artiesten altijd een gage betalen waar ze van kunnen leven.

Jongeren t/m 25 jaar krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor onze concerten.

We hopen u in de aankomende periode te mogen begroeten in ons Rumpts Kerkje.

Hartelijke groet, Bart en Margreet.