‘MIRRORS’ Bram van de Glind Young Artist in Residence Muziekzomer Gelderland

Wanneer:
1 augustus 2024 @ 20:00 – 21:30
2024-08-01T20:00:00+02:00
2024-08-01T21:30:00+02:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg
2
Kosten:
27.50 inclusief koffie/thee/fris en een lekkernij vooraf aan het optreden
Contact:
Bart van den Goorbergh
0655544418

Vooraf eten?  Dat kan. Het Rumpts Kerkje serveert ( alleen bij mooi tuinweer, beslissing hierover 1 dag van te voren) Soep, broodjes en salade vooraf voor 12.50 euro. Max aantal gasten 40. Reserveren via bvdgoorbergh@gmail.com of bel: 06 55544418

Op 1 augustus 20.00 uur treedt Bram van de Glind in de voetsporen van illustere blazers die reeds hebben gespeeld in het Rumpts Kerkje. Eric Vloeimans, Bart van Lier, Tineke Postma,Ilja Reijngoud, Kika Sprangers, Teus Nobel en natuurlijk Ack van Rooyen. Ack speelde hier in 2022 een van zijn laatste  concerten en roemde de akoestiek. Ack was ook een groot pleitbezorgers voor jong trompettalent en we spraken er ook samen over hoe ons Rumpts Kerkje hierbij een rol zou kunnen spelen. ‘Jullie moeten wel een vleugel hebben’ zei hij toen. Met de aanschaf van een mooie concertvleugel afgelopen jaar en doordat notabene Het Nationaal Jeugdorkest ons benaderde voor het optreden van Bram vielen de puzzelstukjes ineen! Ack maakt het zelf niet meer mee maar zou zeer tevreden zijn dat zo’n geweldig talent als Bram hier deze zomer optreedt.

Jazztrompettist Bram van de Glind is young artist in residence van de Muziekzomer Gelderland 2024. Bram presenteert deze Muziekzomer, naast bijzondere eigen programma’s, ook zijn debuutalbum ‘MIRRORS’. Dit album bestaat volgens de trompettist/componist uit ‘acht muzikale spiegeltjes’. Tijdens het concert worden deze afgewisseld met heel persoonlijke vertellingen.

In akoestische kwartetbezetting laat Bram horen hoe hij zich heeft laten inspireren door personen en gebeurtenissen dicht bij hem. Daardoor gaan zijn stukken over herkenbare, kwetsbare onderwerpen zoals liefde, familie, het verliezen van je naasten. Met zijn muziek gaat hij de verbinding met zijn publiek aan en geeft hij hen de ruimte zelf al luisterend de reflectie op te zoeken.

Bram is jazztrompettist maar ook componist, arrangeur en bandleider. Deze veelzijdige artiest speelt niet alleen blaasinstrumenten maar ook drums, piano en basgitaar. Daarnaast was hij de afgelopen jaren betrokken bij verschillende theaterproducties.

KIJK OP DE SITE VAN MUZIKZOMER GELDERLAND VOOR NOG MEER INFO:Programma – Muziekzomer Gelderland

Bezetting:
Bram van de Glind (Trompet/Flugelhorn)
Erik Robaard (Contrabas)
Damian de Muijnck (Drums)
Stan Verstegen (Piano)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *