Concert/evenement agenda

Bestel kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl Of bel: 06 55544418

De afgelopen jaren heeft het Rumpts Kerkje zeer succesvol een flink aantal optredens georganiseerd. Zo speelden bijvoorbeeld, Bert van den Brink samen met Bart van Lier hier en traden Michiel Borstlap, Klaartje van Veldhoven, Esther van Hees, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Holland Baroque met Tineke en Judith Steenbrink, Mike Bodde met Niels Tausk, Walt Wilkins & Tip Jar, Eric Vaarzon Morel, Lambert Colson, Kika Sprangers,Teus Nobel, David Munnelly & Shane McGowan, ‘Fado ao Centro’ uit Coimbra en Tim Kliphuis met zijn Gypsytrio hier op. Ook het optreden in september 2020 van Ack van Rooyen samen met Juraj Stanik staat ons nog zeer bij. Zijn spel en aanwezigheid hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

feb
29
do
Schrikkelconcert met Femke Smit & Mike del Ferro @ Rumpts Kerkje
feb 29 @ 20:00 – 22:00

Opmerkelijk eigenlijk dat Femke Smit en Mike del Ferro nog niet eerder echt met elkaar samen hebben gewerkt. Beiden zijn ze muzikale wereldreizigers. Ze gaan naar de muzikale keukens in het land zelf waar ze niet alleen de, ook hier bekende songs en stukken op het menu zetten maar juist ook de iets meer onbekendere werken van beroemde componisten als, Antonio Carlos Jobim, Chico Buarque en Milton Nascimento.

Rio de Janeiro

Afgelopen april waren Mike en Femke zonder dat ze het van elkaar winsten in Rio de Janeiro. Ze zagen dit op social media en hebben elkaar daar toen opgezocht. Femke is al jaren thuis in deze muzikale stad en wordt hier hoog gewaardeerd om haar uitvoeringen van het beroemde repertoire. Ze heeft Mike een paar dagen op sleeptouw genomen en samen hebben ze bekende muzikale hotspots bezocht in Rio.

Terug thuis hebben ze besloten om met dit heerlijke repertoire ook hier in Nederland op te gaan treden. We kwamen hier via via achter bij het Rumpts Kerkje en het is ons gelukt om ze op de extra dag in 2024, op 29 februari, jazeker! het is een schikkeljaar, te strikken.

Kortom, we zijn zeer vereerd en blij dat Mike en Femke hier komen optreden.

Google maar eens op Mike del Ferro en/of Femke Smit dan zie je wat voor een geweldenaren het zijn.

Kaarten: stuur een email naar bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nk of bel: 06 55544418

mrt
14
do
‘FENNE’ @ Rumpts Kerkje
mrt 14 @ 20:00 – 22:00

 

We programmeren in het Rumpts Kerkje graag artiesten van grote naam en faam. Heerlijk om hier te kunnen genieten van artiesten die ‘normaal’ alleen maar op de TV of grote podia te beluisteren zijn. Kijk op onze agenda en ben er snel bij want steeds vaker zijn deze optredens al snel uitverkocht.

We vinden het ook heel erg leuk om op zoek te gaan naar aanstormend talent of naar talent wat juist heel rustig zijn weg aan het vinden is in het muzieklandschap. Met ‘FENNE’ hebben we zo’n pareltje gevonden.

 

Fenne Scholten zangeres, componiste.

‘FENNE’ is een idee van zangeres en componiste Fenne

Scholte.  Lees hieronder wat Fenne ons vertelt:

 ‘FENNE’ laat iedere zaal als een huiskamer voelen.”

Door middel van verrassende harmonieën, persoonlijke

teksten en lyrische melodieën neemt ’FENNE’ je mee

naar een huiskamer. Een kamer waar kan worden

gepraat over van alles, zonder oordelen. Een kamer

waar je je veilig voelt en kan relaxen, waar je mag

lachen en huilen en in je eigen gedachten kan

verzinken.

 Fenne laat zich graag inspireren door artiesten zoals: Bruno Major en Jacob Collier.

Haar muziek laat zich niet in een bepaald hokje stoppen. Is het jazz, pop, soul, klassiek, werelds?

Wat wel duidelijk is, is dat Fenne in 2022 de Charles Mingusprijs won voor ‘ beste compositie’ met het heerlijke nummer, ‘ Wish I Could Sing’.

 

 

Op 14 maart komt Fenne met haar medezangeressen. Ze gaan een nagenoeg ‘A capella’ optreden verzorgen. De akoestiek van ons prachtige kerkje leent zich hier enorm goed voor. Fenne treedt inmiddels steeds vaker met haar grote band op in het hele land, Verkade Fabriek Den Bosch, Tivoli Utrecht, Grachtenfestival Amsterdam. Maar hier bij ons dus in de intieme setting van ons kerkje, bijna unplugged, helemaal puur.

 

Luister hieronder alvast naar de mooie muziek van Fenne. En kijk naar een aflevering van ‘New generation’ die de  NTR/NPO heeft gemaakt over Fenne. Super leuk om te kijken en de luisteren hoe de nieuwe generatie zijn weg vindt in ons land.

Bestel kaarten: stuur een mail naar bvdgoorbergh@gmail.com  of info@rumptskerkje.nl of bel: 05 55544418

 

 

apr
14
zo
‘Spring is in the air’ Voorjaarsfair Rumpts Kerkje. @ Rumpts Kerkje
apr 14 @ 10:00 – 17:00

Het duurt nog een tijdje, eerst nog even de winter door maar wij hebben de Voorjaarsfair bij het Rumpts Kerkje al weer op de agenda staan. Save the Date:   Zondag 14 april 2024, ‘Spring is in the Air’.

apr
21
zo
Maite Hontelé & Ramón Valle ( De laatste kaarten) @ Rumpts Kerkje
apr 21 @ 15:00 – 17:00

De laatste kaarten!

Ramón Valle en Maite Hontelé vormen een duo waarmee ze niet alleen regelmatig bij Podium Klassiek spelen maar ook af en toe in den lande.

We zijn daarom enorm vereerd dat ze ook ons prachtige kerkje aandoen. Maite is in Haaften, een dorpje een paar kilometer verder opgegroeid en heeft een ongelooflijke carriere gemaakt in Zuid Amerika.

Ramon Valle is geboren en getogen op Cuba en een geweldenaar achter de piano, als speler maar ook als componist.

Ramon en Maite gaan er hier een feestje van maken de 21 april 2024, 15.00 uur

Koop snel je kaarten want vol is vol.

Bestellen? stuur een mail naar bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418

mei
12
zo
Kom lekker zingen! Met Bart van den Goorbergh en Bert van den Brink @ Rumpts Kerkje
mei 12 @ 10:00 – 12:00

Kom lekker zingen!

In het Rumpts Kerkje kun je de stilte nog ervaren. Het kerkje nodigt je uit om je eigen stemgeluid de ruimte te geven.

Dirigent Bart van den Goorbergh en toetsenist Bert van den Brink nodigen je uit om op 12 mei en/of 7 juli 2024 lekker samen in het Rumpts Kerkje te komen zingen. Bert is een meester in het begeleiden en in de improvisatie en Bart is als dirigent zeer gevoelig en ervaren in het samenvoegen van alle stemmen.

We gaan tijdens de bijeenkomst luisterend samen zingen. Vanuit eenstemmigheid gaan we ook avontuurlijk improviserend op weg in de meerstemmigheid. We gebruiken hiervoor eenvoudige maar erg mooie muziek, je hoeft thuis niets van te voren voor te bereiden. Kom gewoon lekker zingen!

‘Kom lekker zingen’  is voor iedereen, van zeer vergevorderde zangers tot aarzelende durvers.

Na het zingen drinken we samen al nagenietend koffie/thee of iets anders en zijn er zelfgebakken lekkernijen.

Kosten inclusief koffie/thee/drankje en gebak    22 euro per keer of  40 euro voor beide keren.

Datum:  12 mei en/of 7 juli   Aanvang:  10.00 uur tot 11.30 uur. Daarna koffie/thee met lekkernijen.

Locatie: Rumpts Kerkje in Rumpt

Duur:   Anderhalf uur. Daarna half uur koffie/thee. Totaal twee uur.

mei
26
zo
‘Blaas eens een Bachkoraal’ 26 mei 23 juni en/of 22 sept 2024 @ Rumpts Kerkje
mei 26 @ 10:00 – 11:30

Natuurlijk, een koraal is oorspronkelijk een eenvoudig lied wat gezongen werd in de kerk. Je kunt zo’n koraal een paar keer herhalen en dan heb je als het ware een aantal coupletten waarin de tekst vaak op rijm staat.

Later werden koralen ook meerstemmig en de koralen van J.S. Bach, bijvoorbeeld in zijn oratoria zijn natuurlijk absoluut geweldig.

Dirigent en trompettist Bart van den Goorbergh waardeert vierstemmige koralen bijzonder en zeker als ze van Bach zijn. Als blazer kun je heel veel leren van de frasering, de zinsbouw en de meerstemmigheid. Daarom organiseert Bart dit seizoen weer drie keer een workshop ‘Blaas eens een Bachkoraal’.

In de workshop gaan we op zoek naar de zeggingskracht van de muziek, We gaan aan de gang met frasering, dynamiek, zuiverheid, balans en intensiteit van de verschillende stemmen.

De akoestiek van het Rumpts Kerkje leent zich enorm voor deze prachtige muziek en zal ons dienen bij het spelen.

Datums:   26 mei,  23 juni   22 september           kosten 14.00 euro per keer  of    37.00 euro voor alle drie de keren. Kosten incl. napraten met koffie/thee en vers gebak.

Niveau:  redelijk gevorderde spelers, minstens B niveau. Alle soorten blaasinstrumenten kunnen deelnemen.

Vragen en aanmelden? Bel Bart: 06 55544418 of stuur een mail: bvdgoorbergh@gmail.com

 

mei
30
do
‘Tre Donne’ door Le Nuove Musiche @ Rumpts Kerkje
mei 30 @ 20:00 – 22:00

Een lang gekoesterde wens van ons gaat dit voorjaar in vervulling. Met de voorstelling Tre Donne is er een heuse theatrale voorstelling, een soort opera te beleven in ons mooie kerkje. Het gerenommeerde ensemble, Le Nuove Musiche heeft het Rumpts Kerkje uitgekozen om, voorafgaand aan de officiele Nederlandse premiere van deze voorstelling  hier op te treden. Een try out dus, maar dan volledig zoals het gaat worden. Normaal gesproken kunnen we deze topartiesten en zo’n grote bezetting niet bekostigen maar omdat ze hier ook repeteren en wij ze deze dagen verzorgen kan het wel en kunnen we jullie laten genieten van deze topproductie.

Lees hieronder over het verhaal  van Tre Donne en bekijk de veelbelovende trailer van de productie. Onlangs is muzikaal leider van Nuove Musiche, Krijn Koetsveld zeer hoog onderscheiden. Hoge Italiaanse onderscheiding voor dirigent Krijn Koetsveld | NPO Klassiek (nporadio4.nl).

 

Tre Donne

Italië, eind zestiende eeuw. Aan de hoven bloeien de kunsten als nooit tevoren. Bouwmeesters, beeldend kunstenaars en musici worden ingezet ter meerdere eer en glorie van de adel. Mannen en jongens zongen de mooiste muziek die ooit werd geschreven. In Ferrara, aan het hof van graaf Alfonso d’Este was het niet anders. Maar daar klonk ook een ánder geluid: in het geheim – Musica Segreta – klonken daar de onaardse, adembenemende stemmen van drie virtuoze zangeressen: TRE DONNE DI FERRARA.

Geheim bleef het niet lang. Hun virtuositeit baarde opzien en inspireerde grote componisten tot unieke meesterwerken. Als feministes avant la lettre veroverden de Tre Donne moeiteloos de beschaafde wereld. Totdat in 1597 graaf Alfonso overlijdt. Zijn dood betekent ook het einde voor de Tre Donne. Muziek is opnieuw aan de mannen. Vrouwenstemmen worden overgenomen door jongens en castraten. De Tre Donne raken in de vergetelheid.

Le Nuove Musiche brengt deze vrouwen terug.
Een theatraal concert waar hedendaagse teksten en oude muziek elkaar vinden. Drie zangeressen geven stem aan de vrouw van toen en nu. Muzikaliteit en mentaliteit verklankt in een boodschap die na ruim 400 jaar actueler is dan ooit.
Met muziek van Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en Stijn van der Loo, en met teksten van Kiki Jaski.

Tre Donne. Een voorstelling met drie zangeressen in de hoofdrol, Jennifer van der Hart, Wendy Roobol en Janneke Stoute. Verder Cassandra Luckhardt op Viola da Gamba en Krijn Koetsveld op klavecimbel.

Regie, Kiki Jaski, Sanne Puijk visueel concept en kostuums.

Nogmaals, we zijn erg blij en trots deze productie naar de West Betuwe te kunnen halen. Bestel snel je kaarten door een mail te sturen naar bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418

Tre Donne:   Donderdag 30 mei 20.00 uur

 

 

jun
23
zo
‘ Blaas eens een Bachkoraal’ @ Rumpts Kerkje
jun 23 @ 10:00 – 11:30

Natuurlijk, een koraal is oorspronkelijk een eenvoudig lied wat gezongen werd in de kerk. Je kunt zo’n koraal een paar keer herhalen en dan heb je als het ware een aantal coupletten waarin de tekst vaak op rijm staat.

Later werden koralen ook meerstemmig en de koralen van J.S. Bach, bijvoorbeeld in zijn oratoria zijn natuurlijk absoluut geweldig.

Dirigent en trompettist Bart van den Goorbergh waardeert vierstemmige koralen bijzonder en zeker als ze van Bach zijn. Als blazer kun je heel veel leren van de frasering, de zinsbouw en de meerstemmigheid. Daarom organiseert Bart dit seizoen weer drie keer een workshop ‘Blaas eens een Bachkoraal’.

In de workshop gaan we op zoek naar de zeggingskracht van de muziek, We gaan aan de gang met frasering, dynamiek, zuiverheid, balans en intensiteit van de verschillende stemmen.

De akoestiek van het Rumpts Kerkje leent zich enorm voor deze prachtige muziek en zal ons dienen bij het spelen.

Datums:   26 mei,  23 juni   22 september           kosten 14.00 euro per keer  of    37.00 euro voor alle drie de keren. Kosten incl. napraten met koffie/thee en vers gebak.

Niveau:  redelijk gevorderde spelers, minstens B niveau. Alle soorten blaasinstrumenten kunnen deelnemen.

Vragen en aanmelden? Bel Bart: 06 55544418 of stuur een mail: bvdgoorbergh@gmail.com

 

jun
27
do
Jeff Heijne & Mascha van Nieuwkerk @ Rumpts Kerkje
jun 27 @ 20:00 – 22:00

 

Mascha van Nieuwkerk, een geweldige celliste die niet alleen in ‘Fuse’ furore maakt.

Jeff Heijne, Een gitarist van zeldzame kwaliteit die nu met ‘De Man van La Mancha door het land trekt.

Live in het Rumpts Kerkje

Gelukkig ligt de tijd van geen liveconcerten mogen geven achter ons. We weten nog heel goed hoe dat was. Er waren nauwelijks optredens die je ‘in het echt’ bij kon wonen. Artiesten gingen massaal ‘online’ met ‘ livestreams waarvan je dan toch ook wel weer kon genieten.

Een livestreamconcert wat ons nog goed is bijgebleven is het optreden van Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne in 2020. Zij gaven in de sfeervolle studio 150 van de Bethlehemkerk in Amsterdam een prachtig coronaveilig optreden.

Gelukkig mogen deze twee geweldige musici nu ook weer live optreden en komen ook zij hier naar ons, het platte land, naar het Rumpts Kerkje.

Ze gaan hier een prachtig programma spelen, ze zijn een vast duo, enorm op elkaar ingespeeld en vol met passie en muzikale inventiviteit.

Luister maar eens naar het heerlijke optreden van 2020 en dan weet je waarom we naar hun optreden hier in Rumpt zo enorm uitkijken. Ons sfeervolle kerkje heeft de ideale akoestiek voor deze ( snaar)instrumenten en dit topduo!

Bestel snel je kaarten want vol is vol. Om te bestellen: stuur een mail naar bvdgoorbergh@gmail.com of bel: 06 55544418

 

jul
7
zo
Kom lekker zingen! Met Bart van den Goorbergh en Bert van den Brink @ Rumpts Kerkje
jul 7 @ 10:00 – 12:00

Kom lekker zingen!

In het Rumpts Kerkje kun je de stilte nog ervaren. Het kerkje nodigt je uit om je eigen stemgeluid de ruimte te geven.

Dirigent Bart van den Goorbergh en toetsenist Bert van den Brink nodigen je uit om op 12 mei en/of 7 juli 2024 lekker samen in het Rumpts Kerkje te komen zingen. Bert is een meester in het begeleiden en in de improvisatie en Bart is als dirigent zeer gevoelig en ervaren in het samenvoegen van alle stemmen.

We gaan tijdens de bijeenkomst luisterend samen zingen. Vanuit eenstemmigheid gaan we ook avontuurlijk improviserend op weg in de meerstemmigheid. We gebruiken hiervoor eenvoudige maar erg mooie muziek, je hoeft thuis niets van te voren voor te bereiden. Kom gewoon lekker zingen!

‘Kom lekker zingen’  is voor iedereen, van zeer vergevorderde zangers tot aarzelende durvers.

Na het zingen drinken we samen al nagenietend koffie/thee of iets anders en zijn er zelfgebakken lekkernijen.

Kosten inclusief koffie/thee/drankje en gebak    22 euro per keer of  40 euro voor beide keren.

Datum:  12 mei en/of 7 juli   Aanvang:  10.00 uur tot 11.30 uur. Daarna koffie/thee met lekkernijen.

Locatie: Rumpts Kerkje in Rumpt

Duur:   Anderhalf uur. Daarna half uur koffie/thee. Totaal twee uur.