Agenda

Bestel kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl Of bel: 06 55544418

De agenda van het Rumpts Kerkje wordt weer gevuld. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur ons dan een mail. info@rumptskerkje.nl

De afgelopen jaren heeft het Rumpts Kerkje zeer succesvol een flink aantal optredens georganiseerd. Zo speelden bijvoorbeeld, Bert van den Brink samen met Bart van Lier hier en traden Michiel Borstlap, Klaartje van Veldhoven, Esther van Hees, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Holland Baroque en Mike Bodde met Niels Tausk hier op. Ook het optreden in september 2020 van Ack van Rooyen samen met Juraj Stanik staat ons nog zeer bij. Zijn spel en aanwezigheid hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

mei
29
ma
Nationale open kerkendag 10.00 UUR 17.00 UUR @ Rumpts Kerkje
mei 29 @ 10:00 – 17:00

Op tweede Pinksterdag doet het Rumpts Kerkje mee met de nationale Openkerkendag.

 

We vinden dit een prachtig initiatief! We zijn heel vaak open, zeker bij goed weer, maar op deze dag kun je kijken of er meer kerken open zijn bij ons in de buurt en wellicht een fietstochtje erlangs maken.

( Amateur) organisten kunnen bij ons ook op het Maarschalkerweerdorgel spelen. Bel of mail hiervoor wel even vooraf. 06 55544418   bvdgoorbergh@gmail.com.

 

Bij ons in de mooie pastorietuin kun je lekkere zelfgebakken lekkernijen eten en/of een lekker drankje komen drinken.

Van harte welkom!

 

Margreet en Bart   Rumpts Kerkje

jun
3
za
Familie jubileumviering @ Rumpts Kerkje
jun 3 hele dag

Op deze dag viert een familie hier een jubileum.

Ook iets te vieren? Stuur ons een mail met vragen over de mogelijkheden.

Contact en kaarten – Rumpts Kerkje

 

 

jun
11
zo
Rienk Jiskoot en Sanne de Graaf @ Rumpts Kerkje
jun 11 @ 16:00 – 17:30

In de reeks van heringebruiknameconcerten van het gerestaureerde Pieter Maarschalkerweerd orgel treden vanmiddag organist Rienk Jiskoot op samen met celliste Sanne de Graaf.

Deze twee inwoners van het mooie Betuwe dorp Deil spelen onder andere muziek van J.S. Bach en A.L. Vivaldi. ( Cello sonates)

Rienk Jiskoot heeft een enorme staat van dienst. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw treedt Rienk op als organist en continuospeler. Later heeft hij als docent aan Conservatoria veel organisten opgeleid.

Sanne de Graaf speelt als celliste ondermeer bij Philharmonie Zuidnederland. Ze speelt echter ook in verschillende kamermuziekensembles. Hier in de Betuwe is Sanne ook bekend van haar betrokkenheid bij Muziek op de Dijk.

We zijn bijzonder vereerd dat deze twee muzikanten, zo vlakbij uit de buurt hier in het Rumpts Kerkje willen optreden.

Programma.

Zondag 11 juni, 2023, 16.00 uur

Sanne de Graaf, cello

Rienk Jiskoot, orgel

 1. Aria di Fiorenza                Anonimus

Thema, 2 variaties, saltarel ( springdans)

2. A Heinrich Scheidemann (  1595 – 1663)

Praeambulum

2. B   Domenico Zipoli ( 1688 – 1726)

Suite.  Preludio, corrente, sarabanda, fuga.

 1.      J.S. Bach ( 1685 – 1750)

Inventie in d      cello, orgel.    1 stemmige versie (Rienk Jiskoot) voor cello. Oorspronkelijk orgel.

Inventie in C      cello, orgel.    1 stemmige versie (Rienk Jiskoot) voor cello. Oorspronkelijk orgel.

 1. Antonio Vivaldi ( 1685 ? – 1743)

Sonate in Bes                         cello en orgel.

Largo – Allegro – Largo – Allegro.

PAUZE

 1.    J.S. Bach

‘ Nun komm der Heiden Heiland’      Cantus firmus: cello

 1.    J.S.Bach

Cellosuite

 1. Saint Saens ( 1835 – 1921)

Prière                                                            cello en orgel

 1. A.Mozart ( 1756 – 1791)

Wiener sonatine in C                                   orgel en cello

Allegro, Adagio, Allegro.

Kaarten: Contact en kaarten – Rumpts Kerkje   of bel: 06 55544418

 

 

jun
22
do
THE ART OF TWO met Tineke Postma @ Rumpts Kerkje
jun 22 @ 20:00 – 22:00

We hebben inmiddels bij het Rumpts Kerkje een flink aantal topmusici op het podium gehad. Ik wist natuurlijk, dat niet ver van Rumpt,  in Culemborg de geweldig trombonist Ilja Reijngoud woont. Ik heb hem een tijdje terug gebeld en gevraagd of ook hij met een formatie hier zou willen komen spelen…………dit is gelukt!

We zijn super blij dat Ilja samen met een van de beste gitaristen van ons land, Ed Verhoeff komt spelen. Samen vormen ze al jaren het duo, ‘The Art of Two’. Speciaal voor dit optreden komt ook saxofoniste en componist Tineke Postma mee. Deze drie heerlijke muzikanten staan garant voor een mooie zomeravond met prachtige muziek in ons kerkje.

22 juni is ( bijna) de langste dag van het jaar en met een beetje geluk kunnen we nadien nog gezellig napraten in onze mooie pastorietuin onder het genot van een lekker zomers drankje.

Luister alvast naar een van hun nummers. Jullie zijn van harte welkom, Margreet en Bart  Rumpts Kerkje.

 

THE ART OF TWO met Tineke Postma, speelt The Dutch Real Book.

Trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff vormen het duo The Art of Two. Ze kennen elkaar al heel lang. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, bij het duo Izaline Calister & Ed Verhoeff en op elkaars CD’s. Ook verzorgden zij samen vele intieme huiskamerconcerten.

Als duo willen ze een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica.

Met het project The Dutch Real Book speelt het duo met Tineke Postma als gast, de meest uiteenlopende composities van Nederlandse Jazz musici, van de vroege jaren 40 tot moderne liedjes. 

Kaarten:  Contact en kaarten – Rumpts Kerkje   of bel: 06 55544418

 

 

 

jul
1
za
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
jul 1 hele dag

Op deze dag trouwt er weer een bruidspaar in het Rumpts Kerkje.

Ook trouwplannen? of wil je bijvoorbeeld een jubileum vieren in het Rumpts Kerkje en/of de tuin? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

jul
2
zo
Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
jul 2 @ 09:45 – 16:00
Geheel verzorgde dag:
 • Ervaring met Zen is niet nodig. Er zal uitleg geven worden over de Boeddhistische rituelen van Zen

 • We zullen zitmeditatie afwisselen met loopmeditatie (buiten als het kan). Zitperiodes duren maximaal 25 minuten

 • Niet hoeven spreken, je aandacht en stilte verdiepen

 • Matten, kussens en stoelen voor meditatie zijn aanwezig. Je mag je eigen meditatiespullen meenemen

 • Een heerlijke vegetarische lunch met vooral streekproducten wordt verzorgd tussen 12:30 en 13:30. We lunchen in stilte en je wordt uitgenodigd om met open zintuigen een stille wandeling langs de Linge te maken of te relaxen in de prachtige ruime tuin

 • Halverwege de middag een dharmales

 • Koffie, thee en sap tussendoor

 • In de lente en zomer is de temperatuur in het kerkje meestal behaaglijk om te mediteren. Mocht het wat kouder zijn, dan zullen we vooraf en in de pauzes verwarmen met de krachtige kachel die er hangt en ik zal je dan aanraden een omslagdoek of deken mee te nemen. De ondergrond is niet koud door de dikke meditatiemat

 • Zondag 7 mei & 2 juli 2023, nationale Dag van de Stilte

 • 10:00 – 16:00, inloop en koffie vanaf 9:45

 • In het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt
  klik hier voor een impressie van het kerkje

 • Kosten: €100

 • De dag wordt begeleid door Lucien Nenren Staarink. Dharmaholder in de Zentraditie van Irène Bakker Sensei, White Plum Asanga, Soto Zen

 • Bel, app of mail als je vragen hebt!

Schijn het licht naar binnen én naar buiten!

In de Zentraditie wordt er gezegd dat alle ervaringen een toegang kunnen zijn tot diep zelfinzicht. En dat zelfinzicht gaat over een ervaring van verbondenheid met dat wat er is.

Een dag retraite in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Het licht van je gewaarzijn naar binnen én naar buiten richten. Binnen de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten het lopen met aandacht in het licht van de zon.

De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf.

Een dag mediteren wordt in de Zen zazenkai genoemd, wat letterlijk samenkomen om te mediteren betekent. Samen bewaren we de stilte en de aandacht en samen zetten we die stap naar achter, uit het hectische dagelijks leven.

“Stiltedag in het Rumpts Kerkje was een prikkeling van alle zintuigen. Smaak (heerlijke vegetarische lunch), de geurende jasmijn en zoemende insecten.
Lucien geeft een inkijkje in het Zenboedhisme en de gebruiken.
Een
heerlijke stille dag!”

Sylvia Bezuijen

Hoe heerlijk en zwaar is een dag zitten.
De Zen stiltedag in het kerkje van Rumpt is een
ervaring met impact.
Het is niet zo maar een stille dag.
Je wordt
gevoed, geconfronteerd, je leert en gaat met een vernieuwde energie en een open blik …verder met je leven.
Lucien is een fijne meester, het kerkje, de tuin en het uitmuntende eten maken de dag tot één met een gouden randje. Dank!”

Jantine Hos

jul
6
do
Tim Kliphuis Trio “In Memory of Django”. @ Rumpts Kerkje
jul 6 @ 20:00 – 22:00

Kijk dat zijn nu van die fijne momenten! Ik werd een paar dagen terug geappt door Tim Kliphuis de fantastische violist die overal op de wereld optreedt en werkelijk een van de absolute muzikale sterren is die Nederland kent.

Zijn trio met daarin gitarist Nigel Clark en contrabasspeler, Roy Percy komt begin juli naar Nederland voor een paar concerten. Dit beroemde trio speelde hier al eens eerder in coronatijd en toen konden helaas niet zoveel mensen genieten van hun optreden. De akoestiek van het Rumpts Kerkje leent zich uitstekend voor deze drie snaarinstrumenten en daarom hebben we gelijk toegehapt op het voorstel van Tim om hier weer te komen spelen. We zijn zeer vereerd!

Gypsy Jazz zal natuurlijk ruimschoots aan bod komen bij dit optreden maar Tim is de laatste jaren ook erg actief als componist van muziek waarbij de connectie met het klimaat centraal staat. Climate Composer — TIM KLIPHUIS . Vorig jaar vergezelde hij ons koningspaar, bij hun staatsbezoek aan Zweden met zijn compositie, ‘The Five Elements’.

Donderdag 6 juli speelt het trio het programma,  “In Memory of Django”.

Een ode aan de grondlegger van de Gypsy Jazz, zigeunergitarist Django Reinhardt, en zijn violist Stéphane Grappelli, door één van de bekendste levende violisten in dit genre wereldwijd. Muziek dóór en vóór Django geschreven (“Swing 39”, “Django”), muziek van Grappelli’s hand (“Piccadilly Stomp, “Hesitation”), Parijse chansons (“J’Attendrai”) en natuurlijk mogen de New Yorkse swinghits niet ontbreken (“I Surrender Dear”, “Honeysuckle Rose”).
Zoals altijd speelt Tims Trio een paar verrassingen … en vertelt Tim verhalen over Django en recente avonturen van het Trio.

Dit keer mogen we gelukkig zonder de coronabeperkingen velen laten genieten van het Tim Kliphuis trio.

Luister hier alvast naar een voorbeeld van het trio bij een optreden in het Verenigd Koninkrijk. Kijk vooral ook even rond op internet wat de muzikale wapenfeiten zijn van Tim, Roy en Percy.

Tim Kliphuis – Wikipedia

Kaarten: 25 euro incl. een drankje

jul
14
vr
Zomeravond orgelconcert.Geerten Liefting improviseert op een oude zwart wit film. @ Rumpts Kerkje
jul 14 @ 22:00 – 23:30

Avondtmusyck

Foto Merel Waagmeester

In de reeks heringebruiknameconcerten van het Pieter Maarschalkerweerdorgel speelt op deze zomeravond de vermaarde organist Geerten Liefting. Geerten is een zeer goede improvisator op orgel en heeft hiermee al diverse internationale prijzen gewonnen.

Vanavond is het Rumpts Kerkje een beetje omgebouwd tot bioscoop. Op het grote filmdoek wordt een oude zwart wit film vertoond en Geerten gaat deze geweldige film begeleiden op het onlangs gerestaureerde orgel. De film en Geerten nemen ons mee, zo’n honderd jaar terug in de tijd.

Terwijl de voorstelling speelt wordt het buiten langzaam donker. We beginnen om 22.00 uur, je kunt dus zeggen dat het een echt ‘late night’ concert is.

We zijn trouwens al wel eerder open, dus als je vooraf alvast een lekker drankje wilt komen drinken? Je bent van harte welkom vanaf 21.00 uur.

Geerten Liefting.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble.

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

sep
3
zo
Tineke Steenbrink, orgel Lambert Colson, cornetto @ Rumpts Kerkje
sep 3 @ 15:00 – 17:00

 

Lambert Colson

Foto Tom Roelofs

Tineke Steenbrink

foto Wouter Jansen.nl

In de reeks concerten met het onlangs gerestaureerde  Maarschalkweerdorgel treedt op deze zondagmiddag 3 september Tineke Steenbrink op samen met een Belgische gast, Lambert Colson. Lambert speelt op een cornetto. Dit is een heel bijzonder instrument wat vooral klonk in de renaissance en de vroege barok. Het instrument wordt ook wel zink genoemd en heeft een prachtig gekleurd geluid. De toon is erg buigzaam, kan heel mooi aanzwellen en verstillen. Juist het samenspel met orgel is geweldig.

Er staan verschillende prachtige opnames van Lambert op Youtube. Hij is een absolute specialist in het bespelen van de cornetto en van de prachtige muziek uit de renaissance en vroege barok.

Het Maarschalkerweerd orgel in Rumpts heeft geen cornet(to) in de registers dus deze aanvulling, de uitmuntende cornetto speler, Lambert Colson samen met Tineke Steenbrink achter het klavier gaat prachtig worden.

Tineke en Lambert spelen een zeer divers repertoire met muziek van oude meesters zoals Monteverdi, Frescobaldi en Gabrieli maar ook van de modernere componisten, Satie en Kagel. Het wordt een middag vol herkenning, verkenning, verrassing, verwondering en plezier. We zijn zo trots dat dit, met zulke topmusici nu kan op het gerestaureerde Pieter Maarschalkerweerd orgel in het Rumpts Kerkje!

Je bent van harte welkom!

Kaarten: https://www.rumptskerkje.nl/contact/

Programma.

Tineke Steenbrink, orgel
Lambert Colson, cornetto

Claudio Monteverdi (1567-1643) Laudate Dominum in sanctis eius
Peeter Cornet (ca 1575-1633) Salve Regina
Dario Castello (?-1631) Sonata primo
Girolamo Frescobaldi (1583-1643) Cento partite sopra Passacagli
Giovanni Gabrieli (1554/57-1612) Canzon seconda
Steenbrink-Colson upon a note and around it
Mauricio Kagel (1831-2008) Ragtime Walz
Erik Satie (1866-1935) Je te veux

 

sep
9
za
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
sep 9 hele dag

Op deze dag trouwt er weer een bruidspaar in het Rumpts Kerkje.

Ook trouwplannen? of wil je bijvoorbeeld een jubileum vieren in het Rumpts Kerkje en/of de tuin? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.