Agenda

Bestel kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl Of bel: 06 55544418

De agenda van het Rumpts Kerkje is weer gevuld. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur ons dan een mail. info@rumptskerkje.nl

De afgelopen jaren heeft het Rumpts Kerkje zeer succesvol een flink aantal optredens georganiseerd. Zo speelden bijvoorbeeld, Bert van den Brink samen met Bart van Lier hier en traden Michiel Borstlap, Klaartje van Veldhoven, Esther van Hees, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Holland Baroque en Mike Bodde met Niels Tausk en Tim Kliphuis met zijn Trio hier op. Ook het optreden in september 2020 van Ack van Rooyen samen met Juraj Stanik staat ons nog zeer bij. Zijn spel en aanwezigheid hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

okt
1
zo
Oogstmarkt Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
okt 1 @ 10:00 – 16:00

Oktober, het begin van het najaar. De tijd waarbij je eens om je heen kijkt, kijkt wat je hebt, wat je zult bewaren. (voor de komende winter of voor de rest van je leven.) Welke spullen kun je nog gebruiken? Welke biedt je aan voor een ander? Welke spullen geef je weg, en kunnen wellicht hergebruikt worden? Of, wat doe ik met al die geoogste kolen? ( er is een demonstratie zuurkool maken)

‘Wie wat bewaart, die heeft wat’ .

Op zondag 1 oktober is er bij ons een kleinschalige oogstmarkt met dit thema. Er komen verschillende standhouders die spullen, kunstzinnig, lekker, verrassend en creatief aanbieden en je kunt even lekker rondstruinen en genieten van de beginnende najaarssfeer in en rond het gezellige Rumpts Kerkje.

Van harte welkom!   Namens alle standhouders,

Margreet en Bart    Rumpts Kerkje

Standhouders:

‘t Winkeltje van Tineke
Honing en waskaarsen van Kees en Jona
Marieke x Flora
Brocante aan de Linge
Schapenhouderij van den Heuvel
Fruitproeverij Rijswijk, VELT.
Loof en Leijs
Bloemboetiek Karin
Pompoenen Yolanda Verburg
Rumpts Kerkje Vintage en brocante

 

okt
19
do
Walt Wilkins & Tip Jar @ Rumpts Kerkje
okt 19 @ 20:00 – 22:00

November 2021 waren ze al eens hier, Walt Wilkins en Tip Jar. Dat was een prachtig candlelight concert waar een beperkte groep gasten van kon genieten, er waren immers nog coronaregels. Nu komen ze weer. Ook nu steken we alle kaarsen weer aan en zorgen we dat er een heerlijke Texaanse whiskey en bourbon in huis is. Je bent dus een compleet avondje uit omringd door warmte, licht, sfeer en fantastische americana muziek.

Om alvast een indruk te krijgen van de sfeervolle americana muziek raden we je aan om naar het prachtige nummer I Will Find You – YouTube te luisteren. van Walt Wilkins & Tip Jar te luisteren.

 

19 oktober 2023 20.00 uur: Walt Wilkins: gitaar, zang Bart de Win: piano, accordeon, zang Arianne Knegt: zang

Walt Wilkins & Tip Jar
Walt Wilkins is een Texaanse singer-songwriter met een groot hart, een
nog grotere stem en een reputatie die ondanks zijn bescheidenheid tot ver
buiten Texas reikt. Met eigen songs die door collega’s als Ricky Skaggs en
Kenny Rogers zijn gecoverd en een encyclopedische kennis van de
Amerikaanse liedcultuur is hij een veelgevraagde muzikant. In Texas heeft
hij zijn eigen festival: Waltstock & Barrel. Hij beschouwt Nederland als zijn
tweede thuisland, sinds hij hier in 2008 voor het eerst speelde, toen
samen met Sam Baker.
Bart de Win, die doordeweeks lesgeeft op de conservatoria van Rotterdam
en Utrecht, ken je misschien van Matthews Southern Comfort, de band
rond Engelsman Iain Matthews, of als begeleider van Gerard van
Maasakkers. Het is ook goed mogelijk dat je Bart hebt zien optreden met
o.a. Birds of Chicago, Kevin Welch, Richard Lindgren of Sam Baker.
Samen met zangeres Arianne Knegt vormt hij echter vooral de drijvende
kracht achter americanaband Tip Jar.
Maar bovenal werken Walt en Tip Jar al 12 jaar intensief samen, zowel op
het podium als in de studio. Zo produceerde Walt Wilkins al diverse
albums voor Tip Jar in Texas. Walt, Bart en Arianne vormen dan ook een
hecht en op elkaar ingespeeld team.
Walt Wilkins: gitaar, zang
Bart de Win: piano, accordeon, zang
Arianne Knegt: zang

Bestel kaarten

okt
21
za
Betuws Salonorkest met duo’ De Thuiskomst” @ Rumpts Kerkje
okt 21 @ 20:00 – 21:30

Bewaar alvast de datum en bestel alvast je kaarten. Op 21 oktober treedt het Betuws Salonorkest o.l.v Bart van den Goorbergh op samen met het geweldige duo ‘De Thuiskomst’, Quirine van Hoek , viool en Ellen Zijm, accordeon.

Het programma wordt net na de zomer bekend gemaakt. Het zal een zeer passievolle avond worden met heerlijke romantisch en opzwepende muziek.

Kijk hieronder alvast wie duo’ De Thuiskomst’ is

De Thuiskomst – Viool en Accordeon

 

 

nov
19
zo
Teus Nobel | Acoustic Trio – After Hours @ Rumpts Kerkje
nov 19 @ 15:00 – 17:00

In september 2022 trad Teus Nobel hier samen met organist Bert van den Brink op. Hij speelde vanaf de orgelbalustrade om samen met Bert het gerestaureerde orgel weer in gebruik te nemen. Dat was fantastisch en voor ons alle reden om Teus nogmaals te vragen hier te komen optreden.

Dat gaat dus nu gebeuren en wel met een geweldig trio.  Teus Nobel (trompet en bugel) Tim Langedijk (gitaar) & Thomas Pol (contrabas). Contact en kaarten – Rumpts Kerkje

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. 

In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap betekende in het verkennen van het jazzvocabulaire. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting waarmee hij naar het Rumpts Kerkje komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!