Zomeravond orgelconcert.Geerten Liefting improviseert.

Wanneer:
14 juli 2023 @ 22:00 – 23:30
2023-07-14T22:00:00+02:00
2023-07-14T23:30:00+02:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg 2
Kosten:
25 euro incl. een drankje

Avondtmusyck   Geerten improviseert op twee geweldige zwart/wit films van meer dan 100 oud.

Foto Merel Waagmeester

In de reeks heringebruiknameconcerten van het Pieter Maarschalkerweerdorgel speelt op deze zomeravond de vermaarde organist Geerten Liefting. Geerten is een zeer goede improvisator op orgel en heeft hiermee al diverse internationale prijzen gewonnen.

Vanavond is het Rumpts Kerkje een beetje omgebouwd tot bioscoop. Op het grote filmdoek wordt een oude zwart wit film vertoond en Geerten gaat deze geweldige film begeleiden op het onlangs gerestaureerde orgel. De film en Geerten nemen ons mee, zo’n honderd jaar terug in de tijd.

Terwijl de voorstelling speelt wordt het buiten langzaam donker. We beginnen om 22.00 uur, je kunt dus zeggen dat het een echt ‘late night’ concert is.

We zijn trouwens al wel eerder open, dus als je vooraf alvast een lekker drankje wilt komen drinken? Je bent van harte welkom vanaf 21.00 uur.

Geerten Liefting.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble.

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *