‘Tre Donne’ door Le Nuove Musiche

Wanneer:
30 mei 2024 @ 20:00 – 22:00
2024-05-30T20:00:00+02:00
2024-05-30T22:00:00+02:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg
2
Kosten:
23,00 euro
Contact:
Bart van den Goorbergh
+31655544418

Een lang gekoesterde wens van ons gaat dit voorjaar in vervulling. Met de voorstelling Tre Donne is er een heuse theatrale voorstelling, een soort opera te beleven in ons mooie kerkje. Het gerenommeerde ensemble, Le Nuove Musiche heeft het Rumpts Kerkje uitgekozen om, voorafgaand aan de officiele Nederlandse premiere van deze voorstelling  hier op te treden. Een try out dus, maar dan volledig zoals het gaat worden. Normaal gesproken kunnen we deze topartiesten en zo’n grote bezetting niet bekostigen maar omdat ze hier ook repeteren en wij ze deze dagen verzorgen kan het wel en kunnen we jullie laten genieten van deze topproductie.

Lees hieronder over het verhaal  van Tre Donne en bekijk de veelbelovende trailer van de productie. Onlangs is muzikaal leider van Nuove Musiche, Krijn Koetsveld zeer hoog onderscheiden. Hoge Italiaanse onderscheiding voor dirigent Krijn Koetsveld | NPO Klassiek (nporadio4.nl).

 

Tre Donne

Italië, eind zestiende eeuw. Aan de hoven bloeien de kunsten als nooit tevoren. Bouwmeesters, beeldend kunstenaars en musici worden ingezet ter meerdere eer en glorie van de adel. Mannen en jongens zongen de mooiste muziek die ooit werd geschreven. In Ferrara, aan het hof van graaf Alfonso d’Este was het niet anders. Maar daar klonk ook een ánder geluid: in het geheim – Musica Segreta – klonken daar de onaardse, adembenemende stemmen van drie virtuoze zangeressen: TRE DONNE DI FERRARA.

Geheim bleef het niet lang. Hun virtuositeit baarde opzien en inspireerde grote componisten tot unieke meesterwerken. Als feministes avant la lettre veroverden de Tre Donne moeiteloos de beschaafde wereld. Totdat in 1597 graaf Alfonso overlijdt. Zijn dood betekent ook het einde voor de Tre Donne. Muziek is opnieuw aan de mannen. Vrouwenstemmen worden overgenomen door jongens en castraten. De Tre Donne raken in de vergetelheid.

Le Nuove Musiche brengt deze vrouwen terug.
Een theatraal concert waar hedendaagse teksten en oude muziek elkaar vinden. Drie zangeressen geven stem aan de vrouw van toen en nu. Muzikaliteit en mentaliteit verklankt in een boodschap die na ruim 400 jaar actueler is dan ooit.
Met muziek van Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en Stijn van der Loo, en met teksten van Kiki Jaski.

Tre Donne. Een voorstelling met drie zangeressen in de hoofdrol, Jennifer van der Hart, Wendy Roobol en Janneke Stoute. Verder Cassandra Luckhardt op Viola da Gamba en Krijn Koetsveld op klavecimbel.

Regie, Kiki Jaski, Sanne Puijk visueel concept en kostuums.

Nogmaals, we zijn erg blij en trots deze productie naar de West Betuwe te kunnen halen. Bestel snel je kaarten door een mail te sturen naar bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418

Tre Donne:   Donderdag 30 mei 20.00 uur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *