Tim Kliphuis Trio “In Memory of Django”.

Wanneer:
6 juli 2023 @ 20:00 – 22:00
2023-07-06T20:00:00+02:00
2023-07-06T22:00:00+02:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg
Kosten:
25 euro incl. een drankje
Contact:
Bart van den Goorbergh
+31655544418

Kijk dat zijn nu van die fijne momenten! Ik werd een paar dagen terug geappt door Tim Kliphuis de fantastische violist die overal op de wereld optreedt en werkelijk een van de absolute muzikale sterren is die Nederland kent.

Zijn trio met daarin gitarist Nigel Clark en contrabasspeler, Roy Percy komt begin juli naar Nederland voor een paar concerten. Dit beroemde trio speelde hier al eens eerder in coronatijd en toen konden helaas niet zoveel mensen genieten van hun optreden. De akoestiek van het Rumpts Kerkje leent zich uitstekend voor deze drie snaarinstrumenten en daarom hebben we gelijk toegehapt op het voorstel van Tim om hier weer te komen spelen. We zijn zeer vereerd!

Gypsy Jazz zal natuurlijk ruimschoots aan bod komen bij dit optreden maar Tim is de laatste jaren ook erg actief als componist van muziek waarbij de connectie met het klimaat centraal staat. Climate Composer — TIM KLIPHUIS . Vorig jaar vergezelde hij ons koningspaar, bij hun staatsbezoek aan Zweden met zijn compositie, ‘The Five Elements’.

Donderdag 6 juli speelt het trio het programma,  “In Memory of Django”.

Een ode aan de grondlegger van de Gypsy Jazz, zigeunergitarist Django Reinhardt, en zijn violist Stéphane Grappelli, door één van de bekendste levende violisten in dit genre wereldwijd. Muziek dóór en vóór Django geschreven (“Swing 39”, “Django”), muziek van Grappelli’s hand (“Piccadilly Stomp, “Hesitation”), Parijse chansons (“J’Attendrai”) en natuurlijk mogen de New Yorkse swinghits niet ontbreken (“I Surrender Dear”, “Honeysuckle Rose”).
Zoals altijd speelt Tims Trio een paar verrassingen … en vertelt Tim verhalen over Django en recente avonturen van het Trio.

Dit keer mogen we gelukkig zonder de coronabeperkingen velen laten genieten van het Tim Kliphuis trio.

Luister hier alvast naar een voorbeeld van het trio bij een optreden in het Verenigd Koninkrijk. Kijk vooral ook even rond op internet wat de muzikale wapenfeiten zijn van Tim, Roy en Percy.

Tim Kliphuis – Wikipedia

Kaarten: 25 euro incl. een drankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *