Matthijs Koene & Geerten van de Wetering

Wanneer:
26 september 2024 @ 20:00 – 22:00
2024-09-26T20:00:00+02:00
2024-09-26T22:00:00+02:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg
2
Kosten:
26 euro incl. een drankje
Contact:
Bart van den Goorbergh
+31655544418

Een orgel en een panfluit hebben heel veel overeenkomsten. Er wordt lucht door en over pijpen heen geblazen en dan ontstaan tonen waarmee je muziek kunt maken. Panfluitspeler Matthijs Koene behoort tot de wereldtop van panfluitspelers. Hij reist de hele wereld rond en treedt met vele orkesten en ensembles op. Het repertoire van Matthijs omvat werken van de vroege renaissance tot aan de 21e eeuwse muziek.  Hij weet als geen ander de meest schitterende en verrassende tonen uit zijn panfluiten te toveren.

We kennen waarschijnlijk allemaal de panfluit gemaakt van bamboe of ander soort hout maar Matthijs heeft een paar jaar geleden samen met orgelbouwer Flentrop een panfluit ontwikkeld, gemaakt van metaal.  Eigenlijk is het dan hetzelfde instrument, zij het dat Matthijs zijn panfluitpijpen met wisselende winddruk kan aanblazen en dat is bij een orgel wat lastiger.

Het prachtige Pieter Maarschalkerweerd orgel in het Rumpts Kerkje zal deze avond dus worden uitgebreid met een wervelend en varierend panfluitregister bespeeld door de panfluitspeler des vaderlands, Matthijs Koene. Een unieke kans!

Matthijs zal deze avond samenspelen met organist Geerten van de Wetering. Geerten is onder andere organist van de Kloosterkerk in Den Haag Hij geeft ook elders in Nederland en in het buitenland veel concerten. Ook Geerten heeft een breed repertoire, van Bach tot hedendaagse mzuiek.  Hij is ook dirigent en artistiek adviseur en hierbij werkt Geerten graag samen met andere kunstvormen.

Samen met Matthijs, een perfect duo voor dit concert vanaf de orgelbalustrade van het Rumpts Kerkje.

We maken later dit jaar het programma bekend van de werken die gespeeld gaan worden.

Matthijs Koene, panfluit.
Geerten van de Wetering, orgel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *