Agenda

Bestel kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl Of bel: 06 55544418

De agenda van het Rumpts Kerkje wordt weer gevuld. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur ons dan een mail. info@rumptskerkje.nl

De afgelopen jaren heeft het Rumpts Kerkje zeer succesvol een flink aantal optredens georganiseerd. Zo speelden bijvoorbeeld, Bert van den Brink samen met Bart van Lier hier en traden Michiel Borstlap, Klaartje van Veldhoven, Esther van Hees, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Holland Baroque en Mike Bodde met Niels Tausk hier op. Ook het optreden in september 2020 van Ack van Rooyen samen met Juraj Stanik staat ons nog zeer bij. Zijn spel en aanwezigheid hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

apr
2
zo
Voorjaarsfair in en rond het Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
apr 2 @ 10:00 – 17:00

Binnenkort meer informatie over de de voorjaarsfair. Save the date!

We weten nu al dat de volgende standhouders komen.

Groei&Bloei    Anjo en Inge Steen    Stekjes en plantjes.

Tineke Hendrikse    Winkeltje van Tineke

Karin van      Bloem Boetiek Geldermalsen

Margreet en Bart met Vintage en andere leuke spullekes

 

 

mei
7
zo
Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
mei 7 @ 09:45 – 16:00
Geheel verzorgde dag:
 • Ervaring met Zen is niet nodig. Er zal uitleg geven worden over de Boeddhistische rituelen van Zen

 • We zullen zitmeditatie afwisselen met loopmeditatie (buiten als het kan). Zitperiodes duren maximaal 25 minuten

 • Niet hoeven spreken, je aandacht en stilte verdiepen

 • Matten, kussens en stoelen voor meditatie zijn aanwezig. Je mag je eigen meditatiespullen meenemen

 • Een heerlijke vegetarische lunch met vooral streekproducten wordt verzorgd tussen 12:30 en 13:30. We lunchen in stilte en je wordt uitgenodigd om met open zintuigen een stille wandeling langs de Linge te maken of te relaxen in de prachtige ruime tuin

 • Halverwege de middag een dharmales

 • Koffie, thee en sap tussendoor

 • In de lente en zomer is de temperatuur in het kerkje meestal behaaglijk om te mediteren. Mocht het wat kouder zijn, dan zullen we vooraf en in de pauzes verwarmen met de krachtige kachel die er hangt en ik zal je dan aanraden een omslagdoek of deken mee te nemen. De ondergrond is niet koud door de dikke meditatiemat

 • Zondag 7 mei & 2 juli 2023

 • 10:00 – 16:00, inloop en koffie vanaf 9:45

 • In het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt
  klik hier voor een impressie van het kerkje

 • Kosten: €100

 • De dag wordt begeleid door Lucien Nenren Staarink. Dharmaholder in de Zentraditie van Irène Bakker Sensei, White Plum Asanga, Soto Zen

 • Bel, app of mail als je vragen hebt!

Schijn het licht naar binnen én naar buiten!

In de Zentraditie wordt er gezegd dat alle ervaringen een toegang kunnen zijn tot diep zelfinzicht. En dat zelfinzicht gaat over een ervaring van verbondenheid met dat wat er is.

Een dag retraite in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Het licht van je gewaarzijn naar binnen én naar buiten richten. Binnen de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten het lopen met aandacht in het licht van de zon.

De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf.

Een dag mediteren wordt in de Zen zazenkai genoemd, wat letterlijk samenkomen om te mediteren betekent. Samen bewaren we de stilte en de aandacht en samen zetten we die stap naar achter, uit het hectische dagelijks leven.

“Stiltedag in het Rumpts Kerkje was een prikkeling van alle zintuigen. Smaak (heerlijke vegetarische lunch), de geurende jasmijn en zoemende insecten.
Lucien geeft een inkijkje in het Zenboedhisme en de gebruiken.
Een
heerlijke stille dag!”

Sylvia Bezuijen

Hoe heerlijk en zwaar is een dag zitten.
De Zen stiltedag in het kerkje van Rumpt is een
ervaring met impact.
Het is niet zo maar een stille dag.
Je wordt
gevoed, geconfronteerd, je leert en gaat met een vernieuwde energie en een open blik …verder met je leven.
Lucien is een fijne meester, het kerkje, de tuin en het uitmuntende eten maken de dag tot één met een gouden randje. Dank!”

Jantine Hos

mei
21
zo
Kom lekker zingen! Met Bart van den Goorbergh en Bert van den Brink @ Rumpts Kerkje
mei 21 @ 10:00 – 12:00

Kom lekker zingen!

In het Rumpts Kerkje kun je de stilte nog ervaren. Het kerkje nodigt je uit om je eigen stemgeluid de ruimte te geven.

Dirigent Bart van den Goorbergh en toetsenist Bert van den Brink nodigen je uit om op  21 mei en/of 17 september lekker samen in het Rumpts Kerkje te komen zingen. Bert is een meester in het begeleiden en in de improvisatie en Bart is als dirigent zeer gevoelig en ervaren in het samenvoegen van alle stemmen.

We gaan tijdens de bijeenkomst luisterend samen zingen. Vanuit eenstemmigheid gaan we ook avontuurlijk improviserend op weg in de meerstemmigheid. We gebruiken hiervoor eenvoudige maar erg mooie muziek, je hoeft thuis niets van te voren voor te bereiden. Kom gewoon lekker zingen!

Na het zingen drinken we samen al nagenietend koffie/thee of iets anders en zijn er zelfgebakken lekkernijen.

Kosten inclusief koffie/thee/drankje en gebak    22 euro

Datum:  21 mei en/of 17 september

Locatie: Rumpts Kerkje in Rumpt

Duur:   Anderhalf uur. Daarna half uur koffie/thee. Totaal twee uur.

 

 

mei
25
do
Maria Nemtsova & Vitaly Vatulya @ Rumpts Kerkje
mei 25 @ 20:00 – 22:00

De verschrikkelijke oorlog in de Oekraine heeft velen op de vlucht gejaagd. Ook veel critische Russische musici zijn hun vaderland ontvlucht.

Pianiste Maria en saxofonist Vitaly, fantastische artiesten die een internationale muzikale carriere maakten zijn samen met hun twee kleine kinderen hals over kop naar Nederland gevlucht en proberen hier zo goed als mogelijk de draad van hun (muzikale) leven weer op te pakken.

Inmiddels kunnen ze hier af en toe al op de grote podia spelen en zijn ze ook al opgevallen als topmusici. We zijn daarom enorm blij dat Maria en Vitaly ook hier op 25 mei bij ons komen spelen in het Rumpts Kerkje.

Luister al vast naar wat voorproefjes van hen en luister ook maar eens naar de themauitzending die de NPO maakte over een jaar oorlog in Oekraine waarbij Vitaly en Maria ook optraden en een interview gaven.

Thema-uitzending – een jaar oorlog in Oekraïne | NPO Klassiek (nporadio4.nl)

Kaarten: Contact en kaarten – Rumpts Kerkje

 

jun
3
za
Familie jubileumviering @ Rumpts Kerkje
jun 3 hele dag

Op deze dag viert een familie hier een jubileum.

Ook iets te vieren? Stuur ons een mail met vragen over de mogelijkheden.

Contact en kaarten – Rumpts Kerkje

 

 

jun
11
zo
Rienk Jiskoot en Sanne de Graaf @ Rumpts Kerkje
jun 11 @ 16:00 – 18:00

In de reeks van heringebruiknameconcerten van het gerestaureerde Pieter Maarschalkerweerd orgel treden vanmiddag organist Rienk Jiskoot op samen met celliste Sanne de Graaf.

Deze twee inwoners van het mooie Betuwe dorp Deil spelen onder andere muziek van J.S. Bach en A.L. Vivaldi. ( Cello sonates)

Rienk Jiskoot heeft een enorme staat van dienst. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw treedt Rienk op als organist en continuospeler. Later heeft hij als docent aan Conservatoria veel organisten opgeleid.

Sanne de Graaf speelt als celliste ondermeer bij Philharmonie Zuidnederland. Ze speelt echter ook in verschillende kamermuziekensembles. Hier in de Betuwe is Sanne ook bekend van haar betrokkenheid bij Muziek op de Dijk.

We zijn bijzonder vereerd dat deze twee muzikanten, zo vlakbij uit de buurt hier in het Rumpts Kerkje willen optreden.

Later volgt de aankondiging van hun volledige programma.

Kaarten: Contact en kaarten – Rumpts Kerkje   of bel: 06 55544418

 

 

jun
22
do
THE ART OF TWO met Tineke Postma @ Rumpts Kerkje
jun 22 @ 20:00 – 22:00

We hebben inmiddels bij het Rumpts Kerkje een flink aantal topmusici op het podium gehad. Ik wist natuurlijk, dat niet ver van Rumpt,  in Culemborg de geweldig trombonist Ilja Reijngoud woont. Ik heb hem een tijdje terug gebeld en gevraagd of ook hij met een formatie hier zou willen komen spelen…………dit is gelukt!

We zijn super blij dat Ilja samen met een van de beste gitaristen van ons land, Ed Verhoeff komt spelen. Samen vormen ze al jaren het duo, ‘The Art of Two’. Speciaal voor dit optreden komt ook saxofoniste en componist Tineke Postma mee. Deze drie heerlijke muzikanten staan garant voor een mooie zomeravond met prachtige muziek in ons kerkje.

22 juni is ( bijna) de langste dag van het jaar en met een beetje geluk kunnen we nadien nog gezellig napraten in onze mooie pastorietuin onder het genot van een lekker zomers drankje.

Luister alvast naar een van hun nummers. Jullie zijn van harte welkom, Margreet en Bart  Rumpts Kerkje.

 

THE ART OF TWO met Tineke Postma, speelt The Dutch Real Book.

Trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff vormen het duo The Art of Two. Ze kennen elkaar al heel lang. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, bij het duo Izaline Calister & Ed Verhoeff en op elkaars CD’s. Ook verzorgden zij samen vele intieme huiskamerconcerten.

Als duo willen ze een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica.

Met het project The Dutch Real Book speelt het duo met Tineke Postma als gast, de meest uiteenlopende composities van Nederlandse Jazz musici, van de vroege jaren 40 tot moderne liedjes. 

Kaarten:  Contact en kaarten – Rumpts Kerkje   of bel: 06 55544418

 

 

 

jul
1
za
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
jul 1 hele dag

Op deze dag trouwt er weer een bruidspaar in het Rumpts Kerkje.

Ook trouwplannen? of wil je bijvoorbeeld een jubileum vieren in het Rumpts Kerkje en/of de tuin? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

jul
2
zo
Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
jul 2 @ 09:45 – 16:00
Geheel verzorgde dag:
 • Ervaring met Zen is niet nodig. Er zal uitleg geven worden over de Boeddhistische rituelen van Zen

 • We zullen zitmeditatie afwisselen met loopmeditatie (buiten als het kan). Zitperiodes duren maximaal 25 minuten

 • Niet hoeven spreken, je aandacht en stilte verdiepen

 • Matten, kussens en stoelen voor meditatie zijn aanwezig. Je mag je eigen meditatiespullen meenemen

 • Een heerlijke vegetarische lunch met vooral streekproducten wordt verzorgd tussen 12:30 en 13:30. We lunchen in stilte en je wordt uitgenodigd om met open zintuigen een stille wandeling langs de Linge te maken of te relaxen in de prachtige ruime tuin

 • Halverwege de middag een dharmales

 • Koffie, thee en sap tussendoor

 • In de lente en zomer is de temperatuur in het kerkje meestal behaaglijk om te mediteren. Mocht het wat kouder zijn, dan zullen we vooraf en in de pauzes verwarmen met de krachtige kachel die er hangt en ik zal je dan aanraden een omslagdoek of deken mee te nemen. De ondergrond is niet koud door de dikke meditatiemat

 • Zondag 7 mei & 2 juli 2023, nationale Dag van de Stilte

 • 10:00 – 16:00, inloop en koffie vanaf 9:45

 • In het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt
  klik hier voor een impressie van het kerkje

 • Kosten: €100

 • De dag wordt begeleid door Lucien Nenren Staarink. Dharmaholder in de Zentraditie van Irène Bakker Sensei, White Plum Asanga, Soto Zen

 • Bel, app of mail als je vragen hebt!

Schijn het licht naar binnen én naar buiten!

In de Zentraditie wordt er gezegd dat alle ervaringen een toegang kunnen zijn tot diep zelfinzicht. En dat zelfinzicht gaat over een ervaring van verbondenheid met dat wat er is.

Een dag retraite in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Het licht van je gewaarzijn naar binnen én naar buiten richten. Binnen de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten het lopen met aandacht in het licht van de zon.

De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf.

Een dag mediteren wordt in de Zen zazenkai genoemd, wat letterlijk samenkomen om te mediteren betekent. Samen bewaren we de stilte en de aandacht en samen zetten we die stap naar achter, uit het hectische dagelijks leven.

“Stiltedag in het Rumpts Kerkje was een prikkeling van alle zintuigen. Smaak (heerlijke vegetarische lunch), de geurende jasmijn en zoemende insecten.
Lucien geeft een inkijkje in het Zenboedhisme en de gebruiken.
Een
heerlijke stille dag!”

Sylvia Bezuijen

Hoe heerlijk en zwaar is een dag zitten.
De Zen stiltedag in het kerkje van Rumpt is een
ervaring met impact.
Het is niet zo maar een stille dag.
Je wordt
gevoed, geconfronteerd, je leert en gaat met een vernieuwde energie en een open blik …verder met je leven.
Lucien is een fijne meester, het kerkje, de tuin en het uitmuntende eten maken de dag tot één met een gouden randje. Dank!”

Jantine Hos

jul
14
vr
Zomeravond orgelconcert.Geerten Liefting improviseert op een oude zwart wit film. @ Rumpts Kerkje
jul 14 @ 22:00 – 23:30

Avondtmusyck

Foto Merel Waagmeester

In de reeks heringebruiknameconcerten van het Pieter Maarschalkerweerdorgel speelt op deze zomeravond de vermaarde organist Geerten Liefting. Geerten is een zeer goede improvisator op orgel en heeft hiermee al diverse internationale prijzen gewonnen.

Vanavond is het Rumpts Kerkje een beetje omgebouwd tot bioscoop. Op het grote filmdoek wordt een oude zwart wit film vertoond en Geerten gaat deze geweldige film begeleiden op het onlangs gerestaureerde orgel. De film en Geerten nemen ons mee, zo’n honderd jaar terug in de tijd.

Terwijl de voorstelling speelt wordt het buiten langzaam donker. We beginnen om 22.00 uur, je kunt dus zeggen dat het een echt ‘late night’ concert is.

We zijn trouwens al wel eerder open, dus als je vooraf alvast een lekker drankje wilt komen drinken? Je bent van harte welkom vanaf 21.00 uur.

Geerten Liefting.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble.

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.