Agenda

Ja!!! Er is weer een levende agenda met optredens in het Rumpts Kerkje. De afgelopen maanden lag bijna alles stil maar nu begint de agenda zich weer te vullen. Het Rumpts Kerkje heeft de eer om als eerste podium een optreden te presenteren binnen het NATIONAAL PODIUM PLAN. Dit is een Fair Practice initiatief wat voor eerlijke vergoedingen zorgt voor de artiesten. Als speciale gast kom ERIC VLOEIMANS ook spelen op donderdag 10 juni 20.00 uur. Het is voor hem ook weer zijn eerste optreden voor publiek na lange, lange tijd.

VERS VAN DE PERS!! OP VRIJDAG 9 JULI 20.00 UUR KOMT HET WERELD VERMAARDE HOLLAND BAROQUE HIER EEN TRY OUT CONCERT GEVEN. BESTEL SNEL KAARTEN. OP IS OP ! 6 EXTRA KAARTEN DOOR DE VERSOEPELINGEN.

Kijk rond en bestel snel kaarten voor de concerten. Je zit in het Rumpts Kerkje op coronaveilige afstand van elkaar in een heel sfeervol kerkje in het prachtige dorpje Rumpt aan de Linge.

aug
22
zo
Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje @ Rumpts Kerkje
aug 22 hele dag
Geheel verzorgde dag:
 • Niet hoeven spreken, je aandacht en stilte verdiepen

 • Wegens corona is er slechts plaats voor 12 mensen, dus een unieke ervaring om met zo’n kleine groep in deze kerk te mogen zitten

 • Ervaring met Zen is niet nodig. Er zal uitleg geven worden over de Boeddhistische rituelen van Zen. Heb je geen ervaring met meditatie, laat dit dan van tevoren weten

 • We zullen zitmeditatie afwisselen met loopmeditatie (buiten als het kan) en voor het ochtendblok en voor het middagblok yoga doen. Zitperiodes duren 25 minuten

 • Matten, kussens en stoelen voor meditatie zijn aanwezig.
  Je mag je eigen spullen meenemen, ook bijvoorbeeld een dekentje of dikke sokken

 • In de ochtend een korte inleiding met daarna yoga om de aandacht goed in het lijf te krijgen voordat we gaan zitten

 • Een heerlijke vegetarische lunch wordt verzorgd tussen 12:30 en 13:30. We lunchen in stilte en je wordt uitgenodigd om met open zintuigen een stille wandeling langs de Linge te maken

 • Na de lunch yoga om weer diep in het lijf te komen

 • Halverwege de middag een dharmales

 • Koffie, thee en sap tussendoor

 • Zondag 22 augustus

 • 10:00 – 16:00, inloop en koffie vanaf 9:45

 • In het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt
  klik hier voor een impressie van het kerkje

 • Kosten: €100

Bel, app of mail als je vragen hebt!

Schijn het licht naar binnen én naar buiten!

In de Zentraditie wordt er gezegd dat alle ervaringen een toegang kunnen zijn tot diep zelfinzicht. En dat zelfinzicht gaat over een ervaring van verbondenheid met dat wat er is.

Een dag retraite in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Het licht van je gewaarzijn naar binnen én naar buiten richten. Binnen de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten het lopen met aandacht in het licht van de zomerzon.

De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf.

Een dag mediteren wordt in de Zen zazenkai genoemd, wat letterlijk samenkomen om te mediteren betekent. Samen bewaren we de stilte en de aandacht en samen zetten we die stap naar achter, uit het hectische dagelijks leven.

aug
25
wo
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
aug 25 @ 13:00 – 14:00
aug
26
do
Duo Interplay, Jelske Hoogervorst en Folker Tettero @ Rumpts Kerkje
aug 26 @ 20:00 – 22:00

Dankzij een subsidie van het Nationaal Fonds Podiumkunsten is de toegangsprijs sterk gereduceerd. 12.50 euro incl. een drankje.

Op donderdagavond 26 augustus 2021 20.00 uur komen er weer twee geweldige muzikanten naar het Rumpts Kerkje. Saxofoniste Jelske Hoogervorst is een unieke persoonlijkheid die niet alleen fantastisch sax speelt maar ook van alles en nog wat organiseert in de kunsten.  Bezoek haar site maar eens en ontdek  dat deze dame heel veel prachtige noten op haar zang heeft.

Jelske speelt in het duo Interplay samen met een van de allerbeste gitaristen van de Benelux, Folker Tettero.   Folker speelt in verschillende bands en formaties en zijn trackrecord is zeer divers.  We zijn vereerd en verheugen ons zeer dat hij samen met Jelske het Rumpts Kerkje komt vullen met zijn magnifieke gitaarspel.

Duo Interplay

Jelske Hoogervorst – saxofoon

Folker Tettero – gitaar

Ruimte voor verbeelding

in dialoog met de luisteraar

Wanneer je je verbeeldingskracht weet te gebruiken, kun je vrijheid binnen beperking vinden. Daar hebben jazzmusici ruimschoots ervaring mee: hoe meer ruimte voor onze verbeelding, hoe groter de vrijheid binnen muzikale grenzen.

Geïnspireerd door enkele van hun heldenduo’s spelen saxofonist Jelske Hoogervorst en gitarist Folker Tettero in duo-formatie onder de naam Interplay. Dit duo neemt je graag in een intieme luisterervaring vol muzikale interactie en het spel met vorm. Ze steken hun favoriete jazz- en popsongs in een improvisatie-jasje en gooien zichzelf in het diepe met improvisaties zonder afspraken vooraf. Ze nemen de luisteraar mee in hun zoektocht naar vrijheid.

aug
29
zo
Overzichts tentoonstelling Desiree Bekkers @ Rumpts Kerkje
aug 29 hele dag

Om 10.00 uur is het Rumpts Kerkje open en ben je welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Om 14.00 uur is de officiele opening.

Gedurende de dag zal er ook live muziek gespeeld worden en wordt er een speciale tango gedanst. Lees verder op wat Desiree hier zelf over schrijft.

 

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

 

Desiree Bekkers aan het woord over haar overzichtstentoonstelling op 29 augustus 2021 in het Rumpts Kerkje:

” Met trots kan ik u vertellen dat mijn overzichtstentoonstelling in ’t prachtige kerkje in Rumpt op 29 augustus echt op die ene geweldige dag staat te gebeuren.

Hiertoe ontmoeten op 27 juni Katarzyna Swed, Pools pianiste en componiste, Annelies en Egbert van Tangoschool Anna Rosa elkaar om dan de tango compositie die Kasia speciaal voor hen componeert voor de eerste keer te horen. Annelies en Egbert gaan op 29 augustus op het podium van kerkje in Rumpt hun dans laten zien. Kasia laat zich inspireren door drie van mijn schilderijen; Buiging in t rood, De Val en de kus. De drie werken zijn in het kerkje achter het altaar en het podium goed uitgelicht.
Kasia zal ook om 10.00u., 12.00u. en 16.00u. een soundscape laten klinken.
Dit allemaal naast veertig jaar teken en schilderkunst van mijn hand.
Immers heb ik via deze dans ook serieuze en belangrijke liefde ontmoet; de vader van mijn twee allerliefste schatten de kinderen Loek en Lieuwe.
Wat ik verder heb met die wereld en beleving van dans en muziek is dat dit ook ver reikt naar- dat- waar woorden niet de volledige lading dekken, tekort schieten en vervolgens meevoeren naar onze  ziel. ons mogen raken en beroeren. Wat verheug ik me intens.
Inmiddels heeft Michael Hoogenhuyze, auteur van het boek: Van Muzisch Spel Naar Muzisch Denken tweemaal Atelier Kunstmeid bezocht en schrijft nu aan een artikel. Helaas kan hij niet zelf het openingswoord verrichten maar er staat wel een lezing van hem over mijn beeldende werkzaamheden op de agenda op 19 september op De Kromme nieuwe Gracht 35 om 14.00 uur. Bij Margot Klute bij wie ik eerder een lezing en expositie met kunsthistorica Bettina van Santen organiseerde.
Wat voel ik me een bevoorrecht mens om dit te kunnen doen.
Graag wil ik het lesgeven aan klein gezelschap in Atelier kunstmeid in mijn leven herroepen!!
Het wordt enorm gewaardeerd als u mijn bericht wil delen. mijn dank hiervoor.
Voor de komende dagen koele en verfrissende groeten gewenst!”
Desiree Bekkers

undefinedundefinedundefinedundefined

 

 

 

 

 

 

sep
5
zo
Tim Kliphuis met zijn Gypsy trio. @ Rumpts Kerkje
sep 5 @ 15:00 – 17:00

Zondagmiddag 5 september komt de wereldvermaarde Gypsy violist Tim Kliphuis in het Rumpts Kerkje spelen. Bekijk en beluister de video en ga vooral zelf ook even op onderzoek uit naar deze fenomenale speler.     TIM KLIPHUIS

Hij ging en hopelijk gaat nu ook weer na corona, de hele wereld rond om heel veel verschillende muzieksoorten op geheel eigen wijze te vertolken.

Nu dus ‘gewoon’ hier in het Rumpts Kerkje.

Bestel snel kaarten want op is op. 

 

sep
22
wo
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
sep 22 @ 12:45 – 13:45
okt
1
vr
Huwelijksvoltrekking @ Rumpts Kerkje
okt 1 hele dag
nov
10
wo
Walt Wilkins en Bart de Win, Candlelightconcert @ Rumpts Kerkje
nov 10 @ 20:00 – 22:00

De zomer is nog maar net begonnen maar nu al weten we dat, als alles natuurlijk gaat zoals we hopen, er op woensdagavond 10 november een fantastisch duo komt optreden in het Rumpts Kerkje.

Bart de Win, de unieke muzikale duizendpoot die met grote nationale en internationale artiesten samenwerkt heeft de Texaanse sing & songwriter Walt Wilkins naar Nederland gehaald. Gelukkig mag dat weer. Walt tourde vaker in ons land en iedere keer zijn dat legendarische optredens. Bart en Walt zoeken voor hun optredens graag bijzondere locaties uit en als er een plek is die voor een extra dimensie gaat zorgen is het wel het Rumpts Kerkje. Op de 10 de november zal het Kerkje prachtig verlicht zijn met kaarsen, ja, je kunt met recht zeggen dat deze prachtige muzikanten hun songs zullen zingen in een heuse candlelight sfeer.

Als je er bij wilt zijn koop dan snel kaarten: 25 euro incl. een drankje

Luister hier alvast naar een voorproefje van een optreden wat Bart en Walt een paar jaar geleden gaven.

Of, en dat is ook een prachtig liedje, kijk en luister naar deze videoclip van een song van een paar jaar geleden van Walt.

 

 

 

nov
15
ma
Huwelijksvoltrekking bij kaarslicht @ Rumpts Kerkje
nov 15 @ 16:00 – 22:00

Op deze dag vindt er een huwelijkvoltrekking plaats in een schitterende sfeer van kaarslicht.