Agenda

Bestel kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of info@rumptskerkje.nl Of bel: 06 55544418

De agenda van het Rumpts Kerkje wordt weer gevuld. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur ons dan een mail. info@rumptskerkje.nl

De afgelopen twee ( corona) jaren heeft het Rumpts Kerkje zeer succesvol een flink aantal coronaveilige optredens georganiseerd. Zo speelden bijvoorbeeld, Bert van den Brink samen met Bart van Lier hier en traden Michiel Borstlap, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Holland Baroque en Mike Bodde met Niels Tausk hier op. Ook het optreden in september 2020 van Ack van Rooyen samen met Juraj Stanik staat ons nog zeer bij. Zijn spel en aanwezigheid hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

sep
17
za
Orgelconcert door Bert van den Brink enTeus Nobel @ Rumpts Kerkje
sep 17 @ 20:00 – 22:00

Op zaterdag 17 september is het eerste heringebruiknameconcert op het gerestaureerde Pieter Maarschalkerweerd orgel in het Rumpts Kerkje.

We hebben toetsenist Bert van den Brink gevraagd dit concert te geven. Hij komt samen met de vermaarde trompettist/ flugelhornspeler Teus Nobel.

Bert kent het orgel goed en heeft ook een aantal keer gespeeld op het orgel toen het nog ernstig geblesseerd was. We zijn bijzonder vereerd dat Bert dit eerste heringebruikname concert komt spelen. Als geen andere weet hij met respect voor het verleden en de cultuurhistorische waarde van het orgel nieuwe wegen te bewandelen.

We zijn ook bijzonder blij en vereerd dat Teus Nobel komt spelen. Teus is nationaal en internationaal een zeer gewaarderde speler die zowel klassiek als jazz en hedendaags prachtig speelt.

Dit topduo gaat ons op deze avond meenemen door verschillende tijdsperioden en muziekstijlen. Het gerestaureerde  Pieter Maarschalkerweerd orgel zal hierbij natuurlijk centraal staan.

De kaartverkoop voor dit concert gaat via de VOORDEKUNST crowdfundactie.

okt
9
zo
Orgelconcert door Leo van Doeselaar @ Rumpts Kerkje
okt 9 @ 15:00 – 16:45

Op zondagmiddag 9 oktober geeft Leo van Doeselaar een concert op ons Pieter Maarschalkerweerd orgel.

Leo is een veel groter Maarschalkerweerd orgel gewend; hij is namelijk onder andere organist van het prachtige Maarschalkerweerd orgel in het Concertgebouw in Amsterdam.

Super fijn dat hij op 9 oktober 2022 hier komt spelen op dit kleinere, en oudere orgel van deze beroemde orgelbouwfamilie uit Utrecht.

Je kunt, als je dat leuk vindt voorafgaand aan het concert een speciale ontmoeting hebben met Leo van Doeselaar bij het orgel op de orgelbalustrade. Hij laat ons orgel dan zien en horen en zal ook vertellen over overeenkomsten en natuurlijk de verschillen tussen deze twee unieke orgels.

Kijk voor deze mogelijkheid op VOORDEKUNST  tegenprestaties

Ook de ‘gewone’ toegangskaartjes gaan via VOORDEKUNST.

Bel of mail gerust als je vragen hebt hoe het precies werkt.

Van harte welkom en graag tot ziens op 9 oktober 2022

Bart en Margreet.

okt
13
do
Sem Jansen en Leif de Leeuw ‘Who the Fuck is Britt?’ @ Rumpts Kerkje
okt 13 @ 20:00 – 22:00

Sem Jansen en Leif de Leeuw donderdag 13 oktober 20.00 uur in het prachtige sfeervolle Rumpts Kerkje.

Klik hier voor kaarten.

Sem Jansen, de zanger van de Leif de Leeuw band, is 4 jaar geleden in transitie gegaan van vrouw naar man. In januari 2023 komt het album “Uncle Sem” uit, tegelijkertijd gaat de theatertoer “Who the Fuck is Britt”  van start. Op dit album en in de voorstelling vertelt Sem, samen met zijn vroegere zelf, het hele verhaal van zijn transitie van vrouw naar man en van zangeres naar zanger.

Op 7 Oktober komt de single ‘Goodbye’ van dit album uit op Spotify. Sem Jansen en Leif de Leeuw gaan samen ‘on the road’ om de voorstelling “Who the Fuck is Britt”  te promoten. We hebben voor oktober gekozen omdat 11 oktober Coming Out Day is en er in veel steden een Regenboogweek wordt georganiseerd.

Sem & Leif spelen dan o.a. een aantal songs van het nieuwe album ‘Uncle Sem’. Aangevuld met songs van hun helden, Darrell Scott, Brad Paisley, Chris Stapleton.

Zij begeleiden zichzelf op akoestisch gitaar, mandoline en lapsteel.