Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje     winter 22/23

Terwijl de temperatuur geleidelijk zakt zijn we hier in en bij het Rumpts Kerkje energiek bezig mooie plannen te maken voor deze winter en het voorjaar.

Zondag 11 december is er een kleinschalige KERSTMARKT in het Rumpts Kerkje. Klik hier voor de informatie hierover. De toegang is gratis.

Donderdag 26 Januari 2023 treden McGowan & Munnelly op in het kerkje. Twee geweldige Ierse muzikanten die hier net voor Corona ook al eens de pannen van het kerkdak speelden. Klik hier voor informatie.

Donderdag 9 maart 2023 komt het duo Estér y Alain. Zij spelen en zingen heerlijke Spaanse en Portugese liedjes. Klik hier voor de uitgebreide informatie.

50% korting.

Jongeren t/m 18 jaar krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor onze concerten.

Betuws Salonorkest.

Ook in de winter repeteert het Betuws Salonorkest iedere vrijdagmiddag in het kerkje. De gasblower wordt dan van te voren aan gezet en onder een aantal warmtelampen wordt er geestdriftig, hart en lijfverwarmend muziek gemaakt. Kom eens vrijblijvend luisteren of meedoen. info: bvdgoorbergh@gmail.com

Restauratie Rijksmonument

Het afgelopen jaar lag de focus helemaal op de restauratie van het Rijksmonumentale orgel. Deze restauratie is bijna helemaal klaar. In het voorjaar en de zomer van 2023 komen er nog drie concerten ter inluiding van dit prachtige Maarschalkerweerdorgel. Daarover in een volgende nieuwbrief meer. Ook de muren en hekwerken rond het Rumpts Kerkje zijn Rijksmonumentaal en behoeven groot onderhoud en restauratie, In 2023 gaan we hiermee beginnen. Het is de bedoeling om stap voor stap deze muren en hekwerken, die allemaal nog origineel aanwezig zijn te herstellen.

Het Rumpts Kerkje is een Fair Practice Podium.

Dit betekent dat u met het kopen van een kaartje ervoor zorgt dat optredende professionele artiesten hier een eerlijke gage krijgen. Een eerlijke betaling zorgt ervoor dat kunstenaars nu en ook in de toekomst hun prachtige kunsten kunnen blijven vertonen en dat er geen oneerlijke concurrentie is.

Tevens kunnen Margreet en Bart mede hierdoor het Rijksmonumentale Rumpts Kerkje onderhouden.

We hopen u in de aankomende periode te mogen begroeten in ons Rumpts Kerkje.

Hartelijke groet, Bart en Margreet.