Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje        Juni/juli 2022

Een krant gevonden in een balg van het te restaureren orgel.

Ga naar ……………Crowdfunding VOORDEKUNST voor de restauratie van het orgel.

Zondag 19 juni zijn we een crowdfunding begonnen voor de laatste financiële loodjes van de restauratie van het Pieter Maarschalkerweerd orgel in het Rumpts Kerkje. Dit is een bijzonder avontuur wat naar verwachting zal leiden tot de heringebruikname op zaterdag17 september. Hierboven zien jullie een foto van een oude krant die in 1895, of kort daarna die in een schepbalg is verwerkt. Dit gebeurde wel vaker en is ook zo een aanknopingspunt wanneer bepaalde werkzaamheden aan het orgel hebben plaatsgevonden. Er zijn ook verschillende andere onderdelen teruggevonden die worden herplaats bij de restauratie.

Op onze site kun je heel veel lezen over de restauratie en het heringebruiknameconcert op 17 september 2022

Donderdagavond, concertavond in het Rumpts Kerkje

Ondertussen zijn er ook ‘gewone’ concerten geweest op onze vaste donderdagavond. Op 12 mei hebben velen kunnen genieten van ‘ Aznavour mon amour’ met Britta Maria en op 2 juni traden Tineke en Judith Steenbrink samen met Mikko Perkola op.

Op zondag 26 juni is er een heel bijzonder optreden van Rene Pierik. Rene is gedeeltelijk opgegroeid in Rumpt. Op jonge leeftijd verliet hij echter het dorp maar zijn herinneringen aan een illuster persoon uit Rumpt bepalen nu nog veel in zijn leven.

Ga naar onze site om het bijzondere verhaal achter Rene te lezen. Rene heeft het Kerkje afgehuurd( ook dat kan dus), hij heeft vrienden uitgenodigd en zeker ook zijn geïnteresseerde dorpsbewoners van harte welkom. Toegang 7.50 euro (voor Rene)

Op zondag 3 juli is er weer een Stiltedag Zen. Kijk op onze site wat zo’n dag inhoudt.

 
Stiltedag Zen op 3 juli 2022

14 juli 20.00 uur   ‘BAKKIE BACH’

Vers van de pers en nog maar net bekend, is dat we deze zomer ook bezoek krijgen van een uniek ensemble wat op geniale wijze de prachtige wereldlijke muziek van Johan Sebastian Bach opvoert.  Sopraan Klaartje van Veldhoven en bariton Mattijs van de Woerd omringd door geweldige muzikanten komen hier een ‘ Bakkie Bach’ opvoeren. Zorg dat je erbij bent! Natuurlijk zorgen wij voor een lekker ‘bakkie’ vooraf of nadien.

‘ BAKKIE BACH’                                                   

De Koffiecantate van J.S. Bach

Klaartje van Veldhoven- sopraan

Mattijs van de Woerd – bariton

Renee Bekkers- accordeon

Pepijn Meeuws- cello

David Prins- eindregie

We heten jullie van harte welkom bij een van de bijzondere optredens in het Rumpts Kerkje.

Kijk op www.rumptskerkje.nl voor alle informatie en voor het bestellen van kaarten.

Hartelijke groet    Margreet en Bart