Nieuwsbrief

Nieuwsbrief   Rumpts Kerkje        augustus/september/oktober 2022

Crowdfundactie geslaagd.

Hoera!, we zijn enorm blij dat de Crowdfunding VOORDEKUNST voor de restauratie van het orgel geslaagd is. We hebben echt fantastische lieve en betrokken reacties gekregen en ook zeer gulle giften van dorpsbewoners, familieleden, vrienden, kennisen en ook van mensen die we nog niet kenden. Super! De campagne kreeg vleugels toen er een sponsorbedrag wat jaren geleden reeds, toen het kerkje en het orgel nog van de parochie was gedoneerd werd. Dit potje voor het orgel van toen heeft er voor gezorgd dat we richting de 70% gingen. Als klap op de vuurpijl vulde de Provincie Gelderland na het behalen van de 70% het streefbedrag aan tot 100%. Iedereen die ons heeft geholpen, hartelijk dank. We hopen velen van jullie te ontmoeten op concerten of bij een van de andere tegenprestaties. Deze week gaan hiervoor de uitnodigingen de deur uit.

Op zondag 30 oktober is er weer een Stiltedag Zen. Kijk hier voor de informatie daar over.

 
Stiltedag Zen op 28 augustus

Terugblik.

Op 14 juli j.l. hebben we enorm genoten van ‘BAKKIE BACH’ een prachtige opvoering van de beroemde koffiecantate van Johan Sebastian Bach. We hebben zo’n kleine 90 gasten op deze mooie zomeravond mogen ontvangen, fantastisch! Dit aantal is voorlopig een record voor het Rumpts Kerkje en heel fijn omdat we al onze artiesten Fair Practice betalen. We hopen door jullie komst naar optredens te kunnen doorgaan met het contracteren van gerenommeerde artiesten, van bekend en (nog) onbekend talent en ze ook naar behoren te kunnen blijven betalen.

Rijksmonument en theetuin.

Ook de afgelopen weken hebben we veel (toevallige) gasten rond mogen leiden in het kerkje. We vertellen hen dan van de historie van dit voormalige Rooms Katholieke complex en de verhalen die daarbij horen. We vinden het erg fijn dat de bezoekers ook kunnen genieten van een lekkere kop thee. En ja, we hebben ook koffie in onze theetuin en als je wilt kun je bij je bezoek ook lekker borrelen in de pastorietuin. Het kerkje is ook te huur voor leuke evenementen die je zelf kunt verzinnen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Samen verzinnen we dan leuke dingen.

Concerten.

Over talent en gerenommeerde artiesten gesproken. We hebben een aantal prachtige affiches de komende weken.

17 september, het eerste heringebruiknameconcert. Dit is het moment waarop het gerestaureerde orgel weer voor het eerst publiekelijk zal klinken. Het orgel zal deze avond bespeeld worden door Bert van den Brink. Als speciale gast hebben we de geweldige trompettist en bugelspeler Teus Nobel kunnen strikken. Kijk via deze link naar de informatie over deze mannen. Er zijn voor dit concert nog kaarten te koop!

Zondag 9 oktober. We zijn enorm vereerd dat Leo van Doeselaar de organist van onder andere het grote Maarschalkerweerd orgel in het Concertgebouw van Amsterdam op ons gerestaureerde Maarschalkerweerdorgel komt spelen. Neem alvast een kijkje voor meer informatie.

Donderdag 13 oktober. Op deze donderdagavond hebben we een zeer bijzonder optreden. Sem Jansen en Leif de Leeuw komen met ‘Who the Fuck is Britt’ naar het Rumpts Kerkje. Ja, een zeer prikkelende titel! Neem een kijkje op onze agenda site om te zien dat we een heel interessant duo naar Rumpts halen hiermee.

Vrijdag 21 oktober. We wijken deze avond even af van onze (bijna) vaste donderdagavond.

Trompettist/cornettist Frank Anepool treedt dan op met’ The Romantic Cornet’. Hij wordt hierbij begeleid op piano door Vaughan Schlepp. Dit optreden is net bekend maar neem alvast een kijkje op de site van Frank want het is echt geweldig dat dit bijzondere repertoire gespeeld gaat worden hier bij ons. Ik ben zelf trompettist en ken Frank al van ( bijna) jongst af aan en ik kijk zeer uit naar dit optreden.

Jongeren half geld. Zonder iemand van onze gasten te kort te willen doen zouden we het best leuk vinden als er wat meer jongeren naar onze concerten zouden komen. We hebben de toegangsprijs voor hen gehalveerd, dus 12.50 euro per kaartje. Ook zij krijgen daar een drankje bij natuurlijk.

We heten jullie van harte welkom bij een van de bijzondere optredens in het Rumpts Kerkje.

Kijk op www.rumptskerkje.nl voor alle informatie en voor het bestellen van kaarten.

Hartelijke groet    Margreet en Bart