Faciliteiten

Het Rumpts Kerkje heeft standaard 100 zitplaatsen. Daarnaast kunnen er eventueel 30 extra zitplaatsen worden gerealiseerd. Er is ook een intieme kamer beschikbaar in de pastorie. In deze coronatijd zijn er afhankelijk van de soort van bijeenkomst maximaal 60 zitplaatsen.

Het kerkje heeft ook een mooi aangelegde grote tuin. Daardoor is het mogelijk om een evenement te organiseren wat zich deels binnen en deels buiten afspeelt. Juist in deze coronatijd is dat zeer aantrekkelijk.

Het kerkje ligt in het zeer rustige dorpje Rumpt, vlak bij de Linge en heeft een grote tuin waar ook activiteiten en festiviteiten kunnen plaatsvinden. Rumpt ligt midden in het land en is binnen 5 minuten vanaf de A2 en de A15 te bereiken.

Rumpts Kerkje is een officiële trouwlocatie van de gemeente West Betuwe en heeft een drank en horecawetvergunning. Er zijn uitgebreide catering mogelijkheden. Koffie en thee wordt in het Rumpts Kerkje in ‘vintage’ servies geserveerd. Een High Tea krijgt zo bijvoorbeeld een extra chique tintje.

Het monumentale Pieter Maarschalkerweerd orgel kan bespeeld worden. Enkele registers laten nog horen dat het een uitmuntend instrument is. Daarnaast zijn er twee goede piano’s aanwezig. Het kerkje beschikt ook over een spreekinstallatie en een draadloze (shure) zanginstallatie.

In het kleine torentje hangt een monumentale klok uit 1883, van Petit & Fritsen. Bij speciale gelegenheden (trouw en rouw) kan de klok geluid worden.

Het is mogelijk, op speciaal verzoek, de kerk, de tuin en het kerkpad te verlichten met kaarsen.

Bart van den Goorbergh, mede-eigenaar van het Rumpts Kerkje is naast gastheer tevens uitvoerend, professioneel musicus. Hij helpt u graag om uw muzikale wensen te verwezenlijken. Hij heeft een uitgebreid netwerk in de klassieke, jazz en popmuziek wereld.

Vanwege de rustige ligging is de kerkruimte uitermate geschikt voor (CD) opnames.

In de nabije omgeving is er een ruim aanbod Bed & Breakfast voorzieningen.

Het Rumpts Kerkje heeft goede contacten met sprekers zoals dagvoorzitters, trouwambtenaren en funeraire (uitvaart) sprekers.