Het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet Helaas uitgesteld naar volgend jaar vanwege het Coronavirus

Wanneer:
15 maart 2020 @ 15:00 – 17:15
2020-03-15T15:00:00+01:00
2020-03-15T17:15:00+01:00
Waar:
Rumpts Kerkje
Schuttersteeg 2 Rumpt
Kosten:
15 euro
Contact:
Bart van den Goorbergh
06 55544418

Ze spelen het volgende programma:

Jean Françaix – Suite pour quatre saxophones
Claude Pascal – Quatuor de saxophones
Fernando Lerman – De los tres barrios.
Gabriel Pierné – Introduction et variations sur une ronde populaire

Bestel kaarten a 15  euro via: info@rumptskerkje.nl   of bvdgoorbergh@gmail.com   of bel:  06 55544418

Het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet

Het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet werd in 1985 opgericht door vier studenten van het Utrechts conservatorium. Sindsdien speelde het kwartet in heel Europa en Zuid-Amerika en nam het drie albums op. In 2015 verhuisde een van de leden naar het buitenland. Ondanks dit feit heeft het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet toch besloten om, zij het niet het gehele jaar, door te gaan en dus vinden er ook deze winter weer enkele concerten plaats.

De leden zijn:
Frido ter Beek – sopraan
Michiel van Dijk – alt
Sander Beumer – tenor
Marc Scholten – bariton

In 1985 kwamen de leden van het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet voor het eerst bijeen ter gelegenheid van een workshop voor jonge componisten aan het conservatorium van Utrecht. Een van de composities op het programma, ”Rage, rage, rage against the dying of the light” van Herman van Dam, werd vervolgens geselecteerd voor de Internationale Gaudeamus Muziekweek, waarmee het startsein voor het Koh-I-Noor saxofoonkwartet gegeven was. In de daarop volgende jaren heeft het kwartet vele werken van zowel jonge, nog onbekende talenten als van gerenommeerde componisten uitgevoerd en bouwde internationaal een solide reputatie op als eigentijds ensemble. Het KSK gaf concerten in Italië, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Argentinië.

Componisten als Serge Lancen (Frankrijk) Silvano Picchi, Sergio Parotti, Gabriel Adamo, Sergio Smilovich, Irma Urteaga en Celina Kohan de Scher (Argentinië), Chiel Meijering, Gijs van Dijk, Carlos Micháns, Herman van Dam, Lowell Dijkstra, Ted Ponjee, Paul Bruinen, Feike van der Zee en Kristoffer Zegers (Nederland), Keith Beal (Engeland) Markus Stollenwerk, Max Marcoll en Karl Heinz Blomann (Duitsland), droegen werk op aan het KSK.
In 1993 reisde het kwartet voor het eerst naar Argentinië. Een reeks vruchtbare concertreizen volgde en er werd een intensief contact gelegd met verschillende Argentijnse componisten en musici. Tijdens hun tweede verblijf in Buenos Aires (1995) was het KSK te gast bij het “Orquesta de Camara Mayo” en bracht o.l.v. de Chileense dirigent David del Pino het stuk “Alternances” voor strijkorkest en saxofoonkwartet van Carlos Micháns in première.
In 1997 verscheen de CD “Lucubraciones” (KIN mvc 970407) die een jaar later werd gepresenteerd in Buenos Aires en zes werken van Argentijnse componisten bevat.

In 2001 nam het KSK in samenwerking met Muziekgroep Nederland en Radio Nederland de CD “Saxophone Quartets from Netherlands” op (NM-Classics), waarop composities staan van Hans Kox, Ton de Leeuw, Joep Straesser, Chiel Meijering en Carlos Micháns.

In 2004 verscheen de CD “Horrel”, met muziek van de Nederlandse componisten Daan Manneke, Frank Crijns, Fons Mommers, Tom America, Feike van der Zee en Kristoffer Zegers. Als bonustrack werd het Saxofoonoctet “Electroshocks” van Kristoffer Zegers toegevoegd, waarvan de première plaats vond tijdens het November Music Festival 2003 in samenwerking met het Belgische kwartet Sax-Appeal.

In 2005 speelde het KSK een reeks nieuwe composities van een groep Duitse componisten verbonden aan de “Gesellschaft für Neue Musik Ruhr”. In de jaren daarna heeft het KSK vooral ruimte gegeven aan een aantal cross-overprojecten met o.a. saxofoonkwartet “SaxoPanico” en componist Rijndert van Woudenberg en met saxofonist en componist Dick de Graaf.

Na een serieuze pauze is het kwartet opnieuw gestart in 2018 en geeft sindsdien elke winter een aantal concerten met zowel oud als nieuw repertoire.

Op social media vindt u het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet op
Facebook             (https://www.facebook.com/kohinoorsax)
Instagram           (https://www.instagram.com/kinsax4)
Onepoint             (https://www.onepointfm.com/en/kinsax4)

De cd’s zijn te beluisteren op https://kohinoorsaxophonequartet.bandcamp.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *